Skocz do zawartości

320d Problem z Kontrolkami ASC ABS RECZNY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem z tymi właśnie kontrolkami wymieniłem prawy czujnik i po kilku minutach jazdy znowu sie zapalają Poprzedzone to jest odbijaniem ABS-u CO moge zrobic? :?: doradzcie cos...
Opublikowano
kolego ja mam ten sam problem z ktorym tez juz chwilke walcze wie tak jezeli nie dziala ci prendkosciomierz to do wymiany czujnik abs ale to masz juz za soba i nie pomoglo u mnie z reszta tez mi na kapie wyszlo ze do wymiany mam przekaznik abs asc koszt nowego od 2tysi ja czekam na uzywke moze jutro kurier dowiezie koszt od 300zl jak pomoze to kolo srody dam ci znac pozdr :cool2: :cool2: :cool2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
skoro wymieniłeś czujnik i dalej jest to samo to znaczy tylko jedno. Poprzedni czujnik był dobry. Mialem to samo co Ty byłem no kompie mówili mi ze nie mozna skasować błedu do wymiany prawy tylny czujnik , a ja no to dlaczego raz działa a raz nie. Sytuacja wygladła tak ze kontrolka zapalała sie gdy wyhamowałem auto do predkości "zero" i nie gasła. Gdy wył samochód i po dłuższej przerwie go odpalałem kontrolka swieciła dalej. Gasła po przekroczeniu predkosci 20km/h bo tu uaktywnia sie system i tak mogłem jezdzić cały czas az do całkowitego wyhamowania samochodu. Czujnika nie wymieniłem bo jak dla mnie skoro raz działa tak jak mam byc a raz nie to musi problem być gdzieś indziej. Posłuchałem kolegów z forum pojechałem na myjnie przepłukałem koło od strony podwozia i mam spokój. Zobacz czy u Ciebie nie jest zabrudzona ta cześć z której czujnik wszystko odczytuje

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Własnie tak zrobilem przemylem czujnik karcherem ale dalej to samo :(juz mnie to zaczyna wku...czujnik od predkosciomierza tez wymienilem takze to anpewno nie to czy moze to byc wina amortyzatora prawego bo ostatnio zauwazylem ze prawy jest troche bardziej obnizony ... A moze wina opon bo jakos prblem z tym czujnikiem zbiegl sie z ich wymiana... Chcialem zaznaczyc ze to wszytko poprzedza odbijanie absu tak jak przy ostrym hamowaniu ....
Opublikowano
kolego ja mam ten sam problem z ktorym tez juz chwilke walcze wie tak jezeli nie dziala ci prendkosciomierz to do wymiany czujnik abs ale to masz juz za soba i nie pomoglo u mnie z reszta tez mi na kapie wyszlo ze do wymiany mam przekaznik abs asc koszt nowego od 2tysi ja czekam na uzywke moze jutro kurier dowiezie koszt od 300zl jak pomoze to kolo srody dam ci znac pozdr :cool2: :cool2: :cool2:

ok to bede czekal do srody .. daj znac pzdr

Opublikowano
ok kolego poinformuje cie o rezultatach dzialania bo mnie tez to juz wku.........walcze juz 3 miesiac pozdr :mad2: :mad2:
Opublikowano
czesc kolego mialem odezwac sie wczesniej ale zawiodla nasza polska poczta a potem mechanik mial urlop ale wkoncu zakonczylem moja bolaczke przekaznik wraz z pompa uzywany okazal sie ok koszt 250zl plus robocizna i wreszcie spokoj nic mi przed oczami nie swieci wiec zycze powodzenia :cool2: :cool2: :cool2:
Opublikowano
czesc kolego mialem odezwac sie wczesniej ale zawiodla nasza polska poczta a potem mechanik mial urlop ale wkoncu zakonczylem moja bolaczke przekaznik wraz z pompa uzywany okazal sie ok koszt 250zl plus robocizna i wreszcie spokoj nic mi przed oczami nie swieci wiec zycze powodzenia :cool2: :cool2: :cool2:

wsumie ja jak narazie mam spokoj z tym przez 2 tygodnie nic mi sie nie swieci... podczepiales go pod komputer i wyszlo ze przekaznik padl ?? czy poprostu wymieniles??

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Również mam problem z tymi kontrolkami, proszę o pomoc.

Sytuacja wyglądała następująco: świecące kontrolki abs,asc, ręczny.

Na zimnym się zapalają, a po jakimś czasie gasną. Co może być tego przyczyną?

Byłem na komputerze, gdy kontrolki się nie świeciły to komputer nie wyświetlił żadnego błędu.

I jeszcze jedno pytanie. Mam bmw e46 320d z 2000 roku, mam asc+t?

Opublikowano
Mam bmw e46 320d z 2000 roku, mam asc+t?

To czy masz samo ASC czy +T to powinno być napisane na pompie (jej część hydrauliczna-taka okrągła), z reguły jest ABS+ASC (opis na części elektronicznej pompy-taka kwadratowa), w innych modelach jest DSC, DSC3 itp. z innymi oznaczeniami się nie spotkałem.

Dolo
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jutro wstawiam na warsztat , więc pozwalam sobie ogrzać temat . Opisane objawy do niedawna występowały sporadycznie , czasem zapalały się kontrolki ASC i ABS + od ręcznego , czasem samo ABS i ASC , tak coraz częściej ... Obecnie palą się na stałe , do tego umarł prędkościomierz i wskaźnik spalania , dodatkowo wskaźnik poziomu paliwa szaleje .

Znajomy mechanik stwierdził że to na 99% czujnik ABS .

Podpowiedzcie proszę , bo czuję że to kolejna naprawa , która będzie długo trwała , i poniosę niepotrzebne koszta .