Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich!

Jestem nowy na forum i chcialbym zadac pytanie gdyz za 4,5 miesiaca zdaje prawko a jestem wielkim fanem BMW i poprostu kocham te samochody ;)

Chciałem na poczatek zakupic sobie BMW serii 5 dokladnie E34 tak z rocznika 1993 w gore. Myslalem od razu nad zgazowana w dobrym stanie, zadnego wies tuningu, po prostu podoba mi sie ich fabryczny wyglad ;) I tu nasuwa sie moje pytanie, czy to bedzie dobry samochod na pocztek? Myslalem o pojemnosci 2.0L. Czy dobrym pomyslem bedzie ubezpieczenie samochodu na dziadka? Wtedy nie musialbym chyba placic takich duzych sum. Chce na taka przyjemnosc przeznaczyc do 7-8tys zł.

Za wszystkie podpowiedzi z grory dziekuje :)

Opublikowano
dlaczego gaz to minus? przeciez duzo osob ma zgazowane swoje auta, a ja bede sie jeszcze uczyl wiec jakbym mial kryzys to bym mogl smigac na gazie
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
spokojnie, szukaj z gazem, nie przejmuj się ideologią która niektórych zaślepia i uważają instalację gazu w BMW za profanację. To ma być Twoje auto. Ja bym nie instalował gazu bo jestem jednym z tych "zaślepionych" :mrgreen: ale zastanów się czy na pewno będzie Cię stać na eksploatację takiego auta - koszty nie kończą się na paliwie. Dla przykładu ja wydaję na swoje auto średnio 1000 zł/m-c, a nie jeżdżę zbyt dużo. Po prostu zawsze chcę mieć wszystko tip top i jak coś się stanie to od razu naprawiam, a dodatkowo po zakupie musiałem zrobić kilka rzeczy.
Powyższy post odzwierciedla jedynie prywatne poglądy i stan wiedzy autora, zatem nie musi on opisywać stanu faktycznego. Autor nie bierze odpowiedzialności za skutki decyzji podjętych w oparciu o niniejszy post.