Skocz do zawartości

330cd Dziwne zachowanie - xenon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, podczas kupna samochodu okazało się że nie ma ori przetwornic xenon choć reflektor xenon, spryskiwacz, samopoziom, wszytsko jest. Dołożone były hid ale jedna żarówka inny kolor niż druga no i po jakimś czasie jazdy zaczynały migać. Zakupiłem nowe, najdroższe na allegro xenony hid cyfrowe które zamontowałem w miejsce ori że po otwarciu maski jest jak ori. Problem polega na tym że na postoju przy włączonym zapłonie swiecą pięknie, nie robią trzasku w instalacji podczas uruchamiania porpostu jest ok, na zapalonym silniku xenon wogóle nie startuje, pomiga 2 s jak strobo i wyłancza, gdy zapale auto na zapalonych światłach, świecą 10 sek i gasną i już ich nie idzie zapalić. Koledzy prosze o info co to może być dodam że silnik mam m57tu ale niewiem czy to ma tu coś wspólnego. Jest to już drugi tak działający zestaw hid bo 1 odesłałem stwierdzając jego uszkodzenie lecz tamten był sporo tańszy, bardzo prosze o szybką pomoc.
Opublikowano

Moze to byc winą alternatora i samego regulatora napiecia

daje za duze lub za małe napiecie

na postoju dziala z aku, a na odpalonym z alternatora i tu bym szukal przyczyny

sprawdz tez układ antyzakłoceniowy na alternatorze

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź ale problem zlikwidował mały filtr przy każdej z lamp choć docelowo chcę zmienić ustawienia LCM aby komp wiedział że jest xenon.

PS. poszukuję w miarę pełnej wersji DIS-a i nigdzie nie mogę znaleść, czy ktoś może mi pomóc???