Skocz do zawartości

318is Jak dobrac komputer sterujacy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam taki problem. Nie jestem do końca pewien czy mam właściwy komputer sterujący. Miałem e36 1.6i włożyłem do budy silnik 1.8is m42 kompletny. Cały osprzęt wiązka kabli komputer dosłownie wszystko. uruchomiłem go bez problemu. jednak problem jest teraz. jak na 140 kucy to ten silnik w ogole nie jedzie. Byłem na wszelkich komputerach. zadnych błędów nie pokazało. Sprawdzałem na allegro numery komputerów. pomyślałem że może dostałem nie ten komp. znalazłem trzy komp i każdy z innym numerem. czy ktoś wie jak można dojść do tego jaki powinienem mieć sterownik. objawy jakie są to trzęsący się silnik niskie obroty cos koło 600 no i brak mocy. objechał mnie peugeot 1.9 diesel który ma 90 koni to porażka. z góry dzięki.

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano

kolego 1,6 i 1,8 nie jest aż tak wielką różnicą :D

nie czuc tej mocy przy zrywnosci auta,po 120km/h dopiero odczujesz :cool2:

gdybys zmienił na 2,5 no to bys odczuł :shock:

a ten co cie łykną peugot :lol: 1,9 miał po prostu leprzy motor :mad2:

co do obrotów popatrz z dawkowaniem paliwa,krokowiec,może gdzieś bierze powietrze

Opublikowano

co do obrotów popatrz z dawkowaniem paliwa,krokowiec,może gdzieś bierze powietrze

jeżeli nie widzisz róznicy między 100 a 140KM to znaczy że jezdzisz 316 a nie jezdziłeś 318is.

kolego Kamiloo musisz troszkę więcej napisać,czy silnik nie wkręca się na obroty,czy się dusi, czy osiąga odcinkę?itp.

A little piece of heaven in my hands
Opublikowano

Podj numery kompa?

Jedz na stacje diagnostyczna sprawdzic AFR duzo to powie o tym czy paliwko jest podawane prawidłowo :wink:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano

jeżeli nie widzisz róznicy między 100 a 140KM to znaczy że jezdzisz 316 a nie jezdziłeś 318is.

kolego Kamiloo musisz troszkę więcej napisać,czy silnik nie wkręca się na obroty,czy się dusi, czy osiąga odcinkę?itp.

kolego jak robiłeś w pieluchy ja juz poginałem bmw,wiec jesli masz coś do powiedzenia

to najpierw sie zastanów :nienie: co mówisz :!:

powiedz mi jaka czujesz różnice :?:

handluje tylko modelem 3 i jezdziłem wszystkim ,wiec wiem co mówie :!: :evil:

Opublikowano

Ty nie zartujesz?

Nie czujesz roznicy miedzy 316 a 318is

To gratuluje wyczucia samochodu :duh:

Opublikowano
Ty nie zartujesz?

Nie czujesz roznicy miedzy 316 a 318is

To gratuluje wyczucia samochodu :duh:

podpuszczam go bo mnie zjeżył :D

szczerze czuje ale naprawde nie wielką :nienie:

Opublikowano
To niewiem w jakim stanie auta prowadziłes bo dla mnie to IS masakruje wrecz 316i to 40 koni to bardzo duzo :lol:

Opublikowano

kolego jak robiłeś w pieluchy ja juz poginałem bmw,wiec jesli masz coś do powiedzenia

to najpierw sie zastanów :nienie: co mówisz :!:

powiedz mi jaka czujesz różnice :?:

handluje tylko modelem 3 i jezdziłem wszystkim ,wiec wiem co mówie :!: :evil:

znaczy że handlujesz szrotem,odkąd robię w pieluchy ale szczerze mówiąc mam to w .... czym się zajmujesz.

A little piece of heaven in my hands
Opublikowano

tak jak mówisz sprzedaje g... :8)

skupuje roczniki 91-95 tylko model e36

robie co moge ,zabiegi kosmetyczne :P

i do ludzi, auta swietnie sie sprzedaja

nie jestem az takim znawca,pisze co odczułem w czasie jazdy

a troche tym jezdziłem :lol:

sam na co dzien mam e 36 :cool2:

Opublikowano
Auto nie równo pracuje na wolnych obrotach tak jakby na jeden gar nie cykał. Obroty wyrównują się dopiero przy 2 tys. do 4,5 tys. ledwo sie zbiera dopiero później czuć drobne przyśpieszenie ale to naprawdę drobne.Acha gdy jade na wysokich obrotach i zaczne odpuszczac gazu to auto przyspiesza to jest dla mnie dziwne bo na mój rozum to powinno zwolnic.Dla mnie 1.6i a 1.8is to duza różnica przynajmniej tak mi sie wydawało. Chciałem założyć szpere a tutaj mam problem z silnikiem :mad2:
Opublikowano
witam kolego tofixs mam do sprzedania swoją e36 18 is jak dla mnie autko jest w b dobrym stanie nigdy mnie nie zawiodło jezdzi sie tym świetnie ale nadarzyla sie mi okazja zmiany wozu na 530d naprawde fajnie utrzymaną i moge sprzedać swoja obecną ale oddam w dobre ręce bo to autko zrobilo naprawde dlamnie wiele na drodze pozdrawiam i przepraszam ze nie na temat pisze!
Opublikowano
witam kolego tofixs mam do sprzedania swoją e36 18 is jak dla mnie autko jest w b dobrym stanie nigdy mnie nie zawiodło jezdzi sie tym świetnie ale nadarzyla sie mi okazja zmiany wozu na 530d naprawde fajnie utrzymaną i moge sprzedać swoja obecną ale oddam w dobre ręce bo to autko zrobilo naprawde dlamnie wiele na drodze pozdrawiam i przepraszam ze nie na temat pisze!

Jaki rok,miasto :nortyi wyślij mi foty na adres; [email protected]

mozliwie duzo :D