Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Z lewej strony (tył) mam do wymiany łożysko tak bynajmniej mi się wydaje bo zakupiłem 4 opony z czego jedna była uszkodzona (miała pęknięte powłoki wewnątrz opony i była wybrzuszona. Oczywiście o tym nie wiedziałem bo nie było to widoczne gołym okiem a wyszło dopiero na serwisie wulkanizacji. Jednak przez okres kilku miesięcy uszkodzona opona i delikatne drgania musiałyt uszkodzić łożysko bo w samochodzie od pewnego czasu zaczyna być słyszalny coraz większy szum przy większej prędkości a tak już miałem przy poprzedniej awarii łożyska w BMW 316 i był to strzał w 10-tkę. Chciałem jednak zapytać czy mogę wymienić tylko jedno łożysko czy też muszę robić to w parze czyli cały tył. Z góry dziękuję za fachową pomoc.
Opublikowano
możesz wymienić tylko jedną stronę nie koniecznie obie.Z łożyskami raczej się tak robi chyba że nie chcesz za kilka tysięcy km zjeżdżać na warsztat i apiat bawić się z drugą stroną