Skocz do zawartości

318i Problem z odpalaniem na benzynie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam taki problem posiadam Bmw E36 z gazem 1.8 i nie chce odpalać na benzynie na gazie odpala lecz na benzynie nie

Czego to może być wina ??

Gaz sekwencja

Pozdrawiam

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano
moim zdaniem pompy paliwa lub filtru paliwa
Opublikowano
  • Autor
Są dwie pompy paliwa w bmw ?? Bo ta co znajduje się w baku została wymieniona i ona działa lecz nie wiem czy jest jakaś druga pompa paliwa
Opublikowano
  • Autor
Powiem jeszcze tyle że kiedyś nawet odpalał na benzynie lecz gdy się trochę dało gazu to gasł
Opublikowano

jak idzie kabelek od wtrysku i on sie laczy z odcieciem paliwa do sterownika gazu i on moze byc zerwany.

mozesz miec tez zapieczone wtryski, ale nawet z zapieczonymi powinien palic ale dławić go. mozesz tez miec pocące sie gumowe wezyki od wtryskow (sparciale) moze pradu na pompe paliwa nie podawac (gdzies kabel przepalony) zepnij pompke na krotko z aku i zobacz czy pracuje.

Opublikowano
  • Autor
Pompa działa słychac jak chodzi a o co chodzi z tym kabelkiem bo jest jakiś zerwany ale chyba wtedy by i na gazie nie odpalał
Opublikowano
odpalal by na gazie. ja tak mialem jak masz listwe wtryskowa i odchodzi kabel z wtyczka jak masz instalacje zamontowana to ten kabel pomiedzy wtryskiem i wtyczka jest zwykle rozwalony i poprowadzony do przekaznika ktory otwiera wtrysk i zamyka. jesli jest na gazie to masz zamkniety wtrysk benzyny, a jak obwod sie zamyka to puszcza benzyne.
Opublikowano
  • Autor

No i nowy problem teraz nawet pompy paliwa nie słychać co to może być ?? jak się odpala to tylko draśnie i gaśnie

Powoli mnie to przerasta co to może być nie wiem co robić dalej jutro zrobie zdjęcie jakiś kabelek mam odłączony przy czymś od gazu jest zaizolowany z dwóch stron

Opublikowano

jak Ci pompy paliwa nie slychac? jak podlaczasz na krotko pod akumulator tez?

mozesz wymienic tez czujnik polozenia walu korbowego.

Opublikowano
  • Autor

Słuchaj dasz rade zebrać to wszystko razem i wymienił byś mi w liście co moze być żę nie odpala na benzynie i teraz nie słychać pompy ??

Dzięki Wielkie

Opublikowano

podłączasz kablami na krótko akumulator do pompy i sprawdzasz czy działa jeśli tak to szukaj przyczyny:

1-przekaźnik pompy paliwa (trudno go dostać bo ma nietypowy rozstaw nóżek) ale są dostępne przekaźniki które mają dodatkowy bolec środkowy u mnie się sprawdza i też działa. Jeśli to nie przekaźnik musisz jechać po kablach wyciągasz fotel kierowcy i po wiązce kabli jedziesz od pompy do maski jest jeden kabel chyba plusowy a gdzieś w połowie samochodu masa łączy się z innymi masami. u mnie kabel był przypalony koło pedału sprzęgła i raz pompa działała raz nie. Może też być czujnik położenia wału ale raczej bym to odrzucał bo na gazie Ci jeździ a tak by iskry raczej nie podawał jakby ten czujnik był zły. Możesz mieć też bezpośrednio przy bezpiecznikach coś rozpiętego albo przy wtyczce przy pompie paliwa. Jeśli na krótko z aku działa to musisz szukać w tych sprawach :lol:

Opublikowano

czy pompa działa bez przekaźnika możesz sprawdzić spinając 2 piny drutem jak masz dziurki

1 2 3

4 5 6

7 8 9

to spinasz 6 z 8 drutem i jak pompa zacznie działać to na 100% przekaźnik.

Opublikowano
no i jak tam ci idzie?