Skocz do zawartości

BMW? Hmm.....?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, więc to jest mój drugi post a że przyszłości czeka mnie kupno samochodu :) więc mam kilka pytań odnośnie BMW.

Najbardziej mi się podobają 7 e38 więc to głównie na jej temat będzie rozmowa (chociaż można też pogadać o innych modelach jak i markach)

Czy w aucie wymienia się rozrząd? W Mercedesach np. nie trzeba

Jak się sprawuje automat?

Czy są takie problemy jak w Mercedesie że w zimę worek z czymś ciężkim trzeba kłaść bo auto rzuca?

Silniki ogólnie wasze opinie (co wam się zepsuło przez okres dwóch lat) to troszkę mi zależy bo ocenię czy problemowa jest ta marka.

Zawieszenie i układ hamulcowy ceny wymiany?

Czy te silniki są już common rail czy jeszcze nie?

Rdzewieje?

Mam nadzieje że nikt mnie tutaj nie zmiesza z błotem i proszę o odpowiedzi.

Dziękuje i pozdrawiam.

Opublikowano

W E38 silniki sa na lancuchu rozrzadu - wymienia sie go w przypadku glosnej pracy.

Co do worka w bagazniku - nie trzeba, wszystkie maja ASC+T ;).

Nie wszystkie diesle w E38 to common rail, a konkretnie 725 tds to diesel starego typu.

W niektorych E38 rdzewieje tylna klapa nad rejestracja - poza tym, jezeli samochod jest bezwypadkowy, nie powinno rdzewiec nic.

Co do polecanych silnikow - u gory masz o tym przyklejony temat:

viewtopic.php?f=75&t=47524

Jezeli chodzi o awaryjnosc - bezwypadkowe, zadbane i prawidlowo serwisowane egzemplarze nie sa awaryjne, nawet z przebiegami powyzej 250 tys km.

W zapuszczonych, odrutowanych i porozbijanych egzemplarzach moze sie zdarzyc wszystko.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i