Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, mam zagadke?

w scianie grodziowej wchodzą 2lub 3 weze gumowe od wody i ida do środka auta do nagrzewnicy, a obok nich jest jeszcze cieniutki wężyk (śr.5-6 mm)jakby od podciśnienia który nie wiem po co idzie do srodka auta, ale problem mam w tym ze w komorze silnika wypiął sie z czegoś (prawdopodobnie) i nie wiem skąd, wisi go jakies 20cm i na koncu ma plastikowy króciec, wyoglądałem juz wszystko mozliwe i nie wiem gdzie on był wpięty, poradźcie

(próbowałem u znajomego podglądnąc, ale ma starszą bmw, do tego silnik 2.5 i bez vanosa moze dlatego nie ma u siebie tego wężyka)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W zwykłym m50 jest wpięty w zawór zwrotny serwa,możliwe że u ciebie też.Jest wpięty do czujników temp wewnętrzej auta(podciśnienie sprawia że powietrze przez nie przepływa)

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=HB51&mospid=47370&btnr=34_0427&hg=34&fg=25

Element nr 11 albo 10(nie wiem jak to wygląda u ciebie) dochodzi tam wężyk nr 17.

Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
faktycznie miałeś rację, wylazł z tego zaworka. Dzięki za pomoc pozdrawiam :cool2: