Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Pisze do was bo mam poważy temat z automatyczną skrzynią biegów w mojej buni e36 320. Podczas jazdy poszedł mi dym spod samochodu gdy sie zatrzymałem i zajrzałem pod spód samochodu zobaczyłem jak ze skrzyni leje sie olej jakby ktoś odkręcił kran.http://www.realoem.com/bmw/diagrams/e/s/27.png. Wg obrazka olej leciał z 3 lub 6. Czy ktoś może mi pomóc co sie mogło stać gdyż jestem obecnie za granicą i nie wiem zabardzo co mam robić

PROSZĘ O POMOC

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. Proszę używać słownika w przeglądarce internetowej podczas pisania postów. mattiss

Opublikowano

musisz poszukać miejsce wycieku(dym to prawdopodobnie wina oleju na wydechu) a przy okazji wymień filtr,uszczelkę i olej w skrzyni.Pod śruby daj podkładki aby je uszczelnić.Zresztą po wycieku i tak musisz zrobic taki serwis.

Może też tak być że uszkodzeniu uległy przewody idące do chłodniczki oleju.

Jak rozumiem masz skrzynie 5HP18??

Opublikowano
witam właśnie sie dowiedziałem ze padła chłodnica oleju od skrzyni i mechanik w holandii powiedział ze od tego padła również skrzynia i radzi tego nie naprawiać. Czy to możliwe? Czy możliwe że to wina mechanika który mi wymieniał ostatnio skrzynie? Czy przy wymianie wymienia sie również chłodnice oleju?
Opublikowano
Czy to możliwe? Czy możliwe że to wina mechanika który mi wymieniał ostatnio skrzynie? Czy przy wymianie wymienia sie również chłodnice oleju?
Opublikowano
Przy wymianie oleju wymienia się uszczelkę od miski olejowej oraz filtr oleju. I oczywiście nie wiadomo jak on wymieniał olej. To już trzeba umieć. Po pierwsze musi być ustawiona skrzynia na literę D, po drugie może zalał za dużo oleju lub za mało. Trzeba mieć łeb. Pewnie spieprzył Ci skrzynie mechanik, bo nie miał pojęcia o jego wymianie w automacie.

Pozdrawiam,

Maks

Opublikowano

dokładnie,musiał zalać za dużo oleju do skrzyni i ciśnienie oleju w skrzyni spowodowało że puściło w najsłabszym miejscu.

Moim zdaniem warto próbować reanimować skrzynie.Jeżeli nie jechałeś bez oleju i odrazu zatrzymałeś się to może jeszcze jest do uratowania.

Opublikowano
wiem że napewno nie wymienił żadnej uszczelki oraz filtra jeżeli chodzi o olej to zalał mi 4 litry. Zajebiście bo teraz koszt naprawy w holandii za samą chłodnice chcą 300 euro co nie gwarantuje ze samochód będzie sprawny, a za samochód 250 i tak źle i tak nie dobrze. Nie wiem co mu zrobie jak wróce do kraju.