Skocz do zawartości

320d-problem z mocą i dziwny świst

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema!

Mam problem z mocą beemy chodzi o to że gdy się rozpędza jak jest zimny silnik to na każdym biegu od obrotów 2,5tys w góre coś dziwnie świszcze gdzieś obok kierownicy to samo jest jak już się rozgrzeje tylko że miedzy 2,5 a 3tys obroty, a razem z tym wolniej się rozpędza i na każdym biegu "osiąga" mniejsze prędkości. Niestety sprawdzić tego nie mogę bo jak stoi w miejscu to wtedy tego nie ma. Stało się to po tym jak wyjechałem z korku na trasę i po jakimś czasie usłyszałem owy świst. Spotkał się ktoś z was może z czymś takim??Jeśli tak to proszę o jakieś info co to może być ile to może kosztować.Beta ma już wprawdzie 11lat i domyślam, się że może naprawa trochę kosztować ale jak ktoś by wiedział ile naprawa takiego czegoś może kosztować to bym był spokojniejszy(warto przygotować wcześniej kasę :) ). Samochód dopiero w poniedziałek zobaczy mechanik ale jeżeli jest to coś co sam mogę naprawić to chciałbym spróbować to zrobić.

Edytowane przez latek243

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Kolego, nie dajesz nam szans. Wszyscy jasnowidze siedzą przed telewizorami i czekają na walkę Pudziana :wink: Napisz chociaż, jaki masz silnik.
Opublikowano

Stawiam na 320d z 99r :mrgreen: I zmień tytuł wątku, zanim moderator wkroczy...

Może jakaś nieszczelność układu dolotowego?

Diagnoza INPA & DIS Garwolin i okolice kontakt PW

http://www.motostat.pl/user_images/21280/icon1.png

http://waldii.republika.pl/bmwdriver.gif

Opublikowano
,

Edytowane przez yoshimura01

Opublikowano
  • Autor
dobra jutro postaram się sprawdzić to ale jeżeli by to nie było to to macie jakieś inne propozycje??
Opublikowano
,

Opublikowano
  • Autor
tak na trasie bardzo dobrze było to wyczuć
Opublikowano
,

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
po sporej przerwie mam jeszcze jedno pytanko...czy wiecie jakie powinnno byc ciśnienie doładowania w turbinie w tym modelu??