Skocz do zawartości

bezpiecznik nr.32 - do czego on jest?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak w temacie wywala mi bezpiecznik nr.32 (30A) nie moge go nawet wetknac gdyz odrazu robi sie spiecie i wypierdziela bezpiecznik...za co odpowiedzialny jest ten bezpiecznik gdzie mam szukac zwarcia :? co sie wogole dzieje :? dodam ze od zakupu auta jezdze bez tego bezpiecznika i dopiero niedawno zauwazylem jego brak :|

pozdrawiam

pawel.

Opublikowano

po odpieciu przewodow od gniazdka bezpieczik dalo rade wlozyc i siedzi...rozumiem ze problem tkwi w gniazdku wydaje sie ono byc pogiete wiec pewnie jak wymienie to wszystko bedzie ok...ten bezpiecznik odpowiada jedynie za zapalniczke ?? wielkie dzieki za pomoc :D

pozdrawiam

pawel.

Opublikowano
wielkie dzieki :D a wiesz moze gdzie dokladnie polozone sa elektrozawory te do ogrzewania bo srodkowe pokretlo wogole nie dziala caly czas daje takie samo goroce powietrze...czytalem na innych postach o tym ale nie moge znalesc tych elektrozaworow u siebie jak to wogole ma wygladac ???? :?
Opublikowano
Elektrozawór mieści sie na ścianie grodziowej komory silnika z kabiną obok serva. Połączony jest on węzem wodnym z silnika i drugim wężem który idzie do nagrzewnicy. Spróbuj go rozkręcić i wyczyścić a przede wszystkim uruchomić sam trzpień elektrozaworu, który może być chycony. Uważaj na grzybka żeby go nie złamać.
Opublikowano

dzieki jutro zabieram sie za poszukiwania...z checia zaczal bym dzis ale po ciemku szukajac czegos co sam nei wiem jak wyglada byloby troche za ciezko :8)

pozdrawiam

pawel.