Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jakiś tam czas temu zaczął charczeć mi głośnik z przodu od strony kierowcy. Pierwsza myśl membranka nawaliła i ten fakt utrzymywał się do wczoraj. Bo rozebrałem drzwi, głośnik wygląda ok, podłączyłem jakieś inne (stare głośniki)) i co ciekawego na niektórych dźwiękach jest to samo głównie na basie. Najciekawsze jest to gdy bawiłem się stroną lewą nagłe to samo się stało z głośnikiem prawym! Mam navi bissnes i zastanawiam się czy to nie końcówki mocy lub jakąś poluzowana kostka(choć to mało prawdopodobne jak dla mnie :( )

Wiecie co to mo ze być lub jakie są wasze typy bo nie wiem co kupować pierwsze :(

Opublikowano

ja jak zmieniałem radio z business na pro ,to w pierwszym momencie miałem dziwne wrażenie ,że głośniki charczą .Działo się tak zarówno z lewą ,jak i z prawą stroną .Okazało się ,że pro ma chyba mocniejsze końcówki mocy i to dlatego .zmniejszyłem bass by nie charczało .W Twojej sprawie ,jeśli nic nie kombinowałeś ,to ja bym obstawiał na końcówki mocy ...... chociaż jak zwykle przyczyn może być pewnie wiele ..

pzdr

Tomek

Używane części do komputerów .

http://img409.imageshack.us/img409/6589/mkbmw.gif

Opublikowano

no wlasnie nic nie kombinowalem a nie smiga no jedynie podkrecilem bass i wysokie lecz jezdzilem tak caly rok i nic sie nie dzialo do traz (nie dalem maksa tak o 1/4 podnioslem) ;)

wiec tak jak mowis moga byc to koncowki bo tylko przy niektorych dzwiekach sie tak dzieje :(

Opublikowano
a może źle nagrana płytka ? :mrgreen: :mrgreen:

Tomek

Opublikowano

dokladnie nie zalezy od zrodle dzwieku bo czy radio czy ipod a nawet zestaw glosno mowiacy robi calyczas takie same trzaski :( lecz nie wiem jak to jest w serji dokladnie podlaczone bo harcza rtlko glosniki w drzwiach a te w podlodze sa ok a one chy ba sa na tym samym kanale(chyba)

dlatego dziwna sprawa z tym jest :(

MI tez najpierw byl ten od kierowcy a teraz go odlaczylem i zaczelo sie u pasazera. :( Po wyciagnieciu glosnik wyglada ok :(

Opublikowano
proponuję podjechać do jakiegoś fachowca od CAR AUDIO ,niech weźmie miernik cy cuś i niech pomierzy ...

Tomek

Opublikowano
no to jest jakies sensowne rozwiazanie lecz sa takie mierniki specjalne do naglosnienia? bo jak zwykły miernik na 12V to sam sobie pomierze tylko podajcie zakres :D
Opublikowano
witam, a jaki masz zestaw glosnomowiacy i gdzie jest podpiety, jezeli jest zamontowany na zlaczki do oryginalnych przewodow od glosnikow to moze trzeszczec.
Opublikowano
nie wiem bo to juz bylo w serji montowane a w dodatku wczesniej tak sie nie dzialo. Kecz jest opcja ze jakas kostka sie poluzowala ale brzmi to dosc dziwnie :(
Opublikowano
no ja mam orginalny system bmw (jedyny moj mod to dolozenie cb radia :) )