Skocz do zawartości

Ile pali '89 BMW E30 325i 170KM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, moge cos powiedziec na temat tego silnika ale w budzie 5.

Tak wiec spalanie w piatce napewno jest wieksze jak w trojce a pali mi w miescie okolo 14l a w trasie nawet 8. Wszystko zalezy od stylu jazdy. Przy dosc energicznej jezdzie spali mi w trasie 10l. W trasie pewnie wielkich rewelacji i odchylek od piatki nie bedzie, ale w miescie mysle ze mozna zejsc ponizej 14 litrow/100 km.

Pozdrawiam

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano
Ja mam piatkę E34 z silnikiem 2,5l - 192KM, w trasie przy 120 pali około 8l, w mieście około 14l. Przedmówca dobrze napisał. Jednak wszystko zależy od sposobu jazdy, najlepiej się rozpędzać, a później tylko muskać pedał gazu, aby wskaźnik spalania pokazywał poniżej 10l, a samochód nie wytracał prędkości, trzeba wyczuć gaz i obserwować wskaźnik spalania.

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

Opublikowano
Witam mam e 36 coupe z silnikiem M50 2500 l i spalanie wyglada podobnie jak w 5-tkach z tym silnikiem, różnice mogą być rzędu ok 1l wszysko zalezy od stylu jazdy. Spokojnie jezdżąc miasto 12-13 l , trasa 8-9. Jezeli chcesz trochę pokrecić to spalanie drastycznie wzrasta sam sie kiedyś wystraszyłem jak komputer pokazywał ok 25l/100 km a niekiedy i więcej, ale to było kręcenie do czerwonego pola na 1, 2 i 3 biegu i dane z komputera a tak naprawdę trudno jest wówczas zmierzyc ile pali.Pocieszenie ,przecież nie jezdzi sie w ten sposób na co dzień i to jeszcze po miescie.
BMW to pełnia życia.
Opublikowano

Ja mam E30 2,5 170 KM

Miasto do 20

Trasa do 14

Więcej raczej nie weźmie,

a też nigdy mniej niż 18 po mieście mi nie wyszło

pozdr