Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam, problem jest taki że po włożeniu kluczyka do stacyjki i po przekręceniu na poz. 2 włącza się alarm, kontrolki gasną. Miałem tak wcześniej na jednym kluczyku, raz na miesiąc potem coraz częściej, aż doszło że nie mogłem odjechać z pod sklepu. Zacząłem używać drugiego kluczyka co sprawę załatwiło.... na jakiś miesiąc.... teraz widze że powoli dzieje się to już na drugim kluczyku. To wygląda jakby immo nie łapał kluczyka? Edytowane przez Marcin330D
330d,yzfr6,yz250, INPA-Darmo sprawdzę/pomogę
Opublikowano
dodam że w tym samym czasie zapaliła mi się kontrolka od otwarcia tylnej klapy. Czytałem że w tylnej klapie też jest jakiś czujnik od alarmu. Myślicie że z tyłu może się jakieś zwarcie robić ?
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
Znalazłem! Luźna plusowa klema przy akumulatorze. Duży pobór prądu po przekręceniu kluczyka dlatego wszystko gasło po czym alarm się włączał. Na początku myślałem że słaby akumulator jednak zauważyłem luźną kleme, docisnąłem ją i teraz jak makiem zasiał. Pozdrawiam