Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

niedawno zakupiłem E46 230d rok 99 mam tam radionawigację (chyba tak to się nazywa) w opisie wyposażenia jest opisane:

• Radionawigacja (z zakładu): BMW

• Radio / Kasetowe: BMW

a wygląda to tak

http://img138.imageshack.us/img138/3673/beztytuucjr.th.jpg

w bagażniku natomiast po lewej stronie za taką klapką jest coś wielkości czytnika płyt do komputera z opisem navigation coś tam i miejscem do wsunięcia płyty

niestety jak widać radio jest tylko kasetowe nad tym modułem na płytę z mapami jest też wolne miejsce - domyślam się że jest to miejsce na zmieniarkę CD - niestety samochód stoi u znajomego ja czekam na papiery brief i nie mam możliwości tam zajrzeć i zobaczyć czy obok tego wolnego slota jest jakiś kabel

i teraz czy mogę po prostu kupić zmieniarkę na allegro na przykład taką

http://allegro.pl/zmieniarka-plyt-bmw-e46-i1192643798.html

czy po podłączeniu jej w to wolne miejsce w bagażniku radio samo ją wykryje i wszystko będzie ok ?

czy może lepiej kupić coś takiego

http://allegro.pl/zmieniarka-xcarlink-usb-sd-bmw-e46-e39-plug-n-play-i1210619156.html

i jeszcze pytanie co do tego emulatora zmieniarki - czy wystarczy go podłączyć w bagażniku w miejsce zmieniarki włączyć pendrive czy kartę pamięci i jedziemy - czy też muszę podłączyć to pod radio i jakoś bawić się w chowanie tego urządzenia w kabinie schowku ciągać kable itp ?

Opublikowano
i jeszcze pytanie co do tego emulatora zmieniarki - czy wystarczy go podłączyć w bagażniku w miejsce zmieniarki włączyć pendrive czy kartę pamięci i jedziemy - czy też muszę podłączyć to pod radio i jakoś bawić się w chowanie tego urządzenia w kabinie schowku ciągać kable itp ?

być może są jakiejś przejściówki, etc, ale ja mam oryginalną zmieniarkę na 6 CD i złącze do tej zmieniarki jest zupełnie inne niż pokazane na aukcji tego emulatora. musisz sam sprawdzić czy masz w bagażniku kable pozwalające na podpięcie zmieniarki - można to też sprawdzić dekodując VIN (jest opcja wyposażenia brzmiąca w stylu "przygotowanie pod montaż zmieniarki cd")

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.

Odświeżę temat.

Mam tak samo jak kolega który rozpoczął wątek (mała nawigacja).

Też zastanawiam się nad tym emulatorem. Czy ma ktoś może jakieś doświadczenia z tym urządzeniem. Jak wygląda sprawa jakości dźwięku. Nie zalezy mi na jakimś super brzmieniu, ale czy jest chociaż porównywalne z radiowym ?

Czy istnieje możliwość przełączania między folderami, i ile ich można utworzyć?

Jak wygląda sprawa podłączenia, czy jest to skomplikowane? Nie wiem czy mam wyprowadzone kable na zmieniarkę do bagaznika. Czy w takim wypadku można to bezproblemowo podłączyć i obsługowiać.

Dziękuje za odpowiedzi.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Ja powiem moze tak : mam w mojej furce E38 Emulator CP600BMW

To nie byl tami zakup , przyznaje! Ale zalezalo mi na tym zeby w moim orginalnym Radiu z Navi 16:9 nic nie zmieniac! Zeby z zewnatrz bylo nie widoczne:) I nie potrzebowalo zadnych przebudowac albo kablowania lutowani i szukania pasujacych kabli!Mialem wczesniej org.zmieniarke na6CD ale to bylo mi malo:)) Czas montazu to tylko tyle ze ta stara zmieniarke( Duzy klocek) wymontowalem, wstawilem CP600 podlaczylem kabel i od reki chodzi bez zarzutow:))) Foldery super pokazuje i jakosciowo bardzo dobra!!!Ja moge tylko polecic:)))Moj kolega ma tez E48 318i, ma tylko radio z casseta:( i tez zalezalo mu na czyms wiekszym i lepszej jakosci oczywisci:-)!!Kupil rowniez na allegro od jakiego dystybutatora : niempol2010 , servis, dorady na miejscu w polskim jezyku!Ale wracajac do tematu , w E46 musial tylko wymontowac radio na chwile , w tej tam aukcji zakupil jeszcze org.z tej fimy Adapter kablowy( ale to nie wiem ile doplacil) podlaczyl i chodzi od reki:-))) I ma tylko zwykle to male radyjko na cassete! Pokazuje wykonawcuw i tytuly!! Z tego co wiem moj kolega jest rowniez z tego zakupu bardzo zadowlony:))))

Moge tylko polecic:-)))!!!!

W razie pytan piszcie!

Pozdrawiam Carllos

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam

Mam pytanie odnośnie emulatora.

Z tego co widzę to na allegro znajdują się dwa rodzaje emulatorów i tutaj moje pytanie różnią się czymś czy obojętnie który mogę kupić?

1)Nie znalazłem nigdzie specyfikacji technicznych ale zakładam że są takie same jak emulatora poniżej (2).

http://img07.allegroimg.pl/photos/oryginal/22/16/92/19/2216921971

2) SPECYFIKACJA TECHNICZNA:

Pamięć ostatnio odtwarzanego utworu

Funkcja przewijania utworów

Max odczyt nośników: 16GB

Napięcie wejściowe: 11V~14.6V DC

Natężenie prądu: 600mA

Prąd w trybie gotowości: 3mA

Temperatura pracy: -10°~+80°

Rozdzielczość DAC: 24BIT

Zniekształcenia harmoniczne: 0.01%

Współczynnik SN: 95DB

Pasmo przenoszenia: 20Hz - 20KH

http://img12.allegroimg.pl/photos/oryginal/22/18/55/02/2218550241

Czy ktoś ma któryś z tych emulatorów i mógł by się podzielić opinią?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Ja posiadam ten pierwszy model , urządzenie całkiem dobrze się sprawuje i nie szpeci samochodu , sterowanie z kierownicy działa idealnie jakość dźwięku tez jest zadowalająca. Z opisu wynika ze ten Yatour wydaje się być lepszym rozwiązaniem ze względu na obsługę kart do 16GB, moje urządzenie poprawnie wykrywa karty nie większe niż 2GB