Skocz do zawartości

Nie załacza sie klimatronik 318 IS M44

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Panowie. Myślależ ża mam pustą klimę. Ale dzisiaj u gościa od klimy odzyskaliśmy 560g i dobiliśmy na full850g gazu, nowy płyn. Klima się nie załączo. Co moze być przyczyną? Czy jest jakiś elektrozawór kóry zapina sprężarkę? Edytowane przez dąbasz
Opublikowano
W sprezarce masz sprzegło elektro magnetyczne, sprawdz czy dochodzi napiecie na kostke sprezarki :wink:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
Widziałem tylko jedną kostke. Jak ją odepne to wiatrak przestaje działać to chyba dochodzi napięcie. Ja mam wiatrak od strony silnika nie mam visco.

O czym ty nawijasz ?? :D

Co ma wiatrak do sprezarki klimy ?? :lol:

Albo ja czegos nie kumam jak odlaczysz kostke od sprezarki to wiatrak staje ??

walnij 12v na kabelek lecacy w kolo pasowe kompresora jak magnes zlpie to pewnie czujnik wysiadł

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano

Wiatrak chodzi jak się włączy klimę, jak mechanik odpiął kostkę ze sprężarki to wiatrak przestał chodzić. Albo to nie była kostka od spreżarki.

Teraz dałeś mi do myślenia. Sprawdzę jeszcze dzisiaj i wieczorem odpiszę o co chodzi.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Tak. Mechanior twierdził że sprawdzał wszystko co możliwe i zbił mnie z tropu. Posprawdzałem bezpieczniki i gitara. Co prawda był bezpiecznik 7,5 spalony wsadziłem 25 a później 30 i też się popaliły, na koniec wsadziłem 5A i i jest git :cool2: Puki co nie dochodzę do przyczyny palenia bezpieczników bo jeden jest i się trzyma a i tak dużo się na klimie teraz nie jeździ bo zimno.