Skocz do zawartości

Pakiet Hamann vs m-pakiet co myslicie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA...

Taka była moja reakcja jak zobaczyłem Body Hamman'a

I taka będzie większości ludzi którzy zobaczą takie auto.

Stać cię na to? To się nawet nie zastanawiaj.

Takie jest moje zdanie :D

BMW to jest to co lubię najbardziej! Freude am Fahren!

http://img.userbars.pl/120/23959.gif

http://img153.imageshack.us/img153/6728/aaad.jpg

Opublikowano
....hamann to będzie "perełka" a Mpak wiadomo jak to u nas.........wiecej jeździ niż w rzeczywistosci wyprodukowano :cool2:
(*pozdrawiam*)
Opublikowano

Zderzaki Hamann'a zdecydowanie ładniejsze od M-pakietu, a przedni to już wyjątkowo dużo ładniejszy, nawet przedni standartowy ładniejszy od M-pakietu, z resztą ten Hamann'a do niego nawiązuje... jak dla mnie to trzeba by zrobić konfigurację kombinowaną... zamówić M-pakiet (środek + lotka i progi) a od Hamann'a kupić zderzaki... ktoś powie wiocha, a ja uważam, że zderzaki w M-pakiecie przyanjmniej przedni jest zbyt ordynarny, psuje troszkę linie auta, ale odchodzi od przodu audi co jest na plus... najlepiej M-pakiet będzie prezentował się w ciemnych kolorach, gdzie delikatnie zginie ta ordunarność... w jasych kolorach M-pakietu bym nie wybrał, chyba, że mieszając z Hamanem... ale poczekamy co wymyśli AC Shchnitzer...

prostuje, bo AC już wymyślił http://f10.5post.com/forums/showthread.php?t=429348 bardzo ciekawy jak dla mnie :)

Opublikowano
co do kombinacji to za wiele nie podzialam bo auto juz mam. jest w kolorze czarnym. Wczoraj zauwazylem propozycje ac schnitzera i powiem szczerze ze teraz moj dylemat polega tylko na nim lub tez hammanie. M-pakiet odpada, wydaje mi sie ze co druga 5 zamowiona w salonie za chwile bedzie z nim wyjezdzala.
Opublikowano
co do kombinacji to za wiele nie podzialam bo auto juz mam. jest w kolorze czarnym. Wczoraj zauwazylem propozycje ac schnitzera i powiem szczerze ze teraz moj dylemat polega tylko na nim lub tez hammanie. M-pakiet odpada, wydaje mi sie ze co druga 5 zamowiona w salonie za chwile bedzie z nim wyjezdzala.

Jeśli auto już posiadasz to najprościej będzie zamówić AC Schnitzer, widać, że AC S... bazuje na orginalnych progach i zderzakacha, a wszelkie mody to tylko nakładadki na oryginał... trzeba przyznać, że mody te robią wrażenie i auto jest dużo bardziej usportowione jak w M-pakiecie... dla mnie za M-pakietem przemawia tylko jedno... zakładam, że M-pakiet przeszedł szczegółowe testy w tunelu aerodynamicznym, a czy AC S... bądz hamann robią takie testy tego nie wiem... przeprowadziłem dzisiaj rozmowę telefoniczną z kierownikiem montażu AC S w niemczech i twierdził, że testy robią, ale danych nie chcial pzesłać, twierdził, że to tajemnica firmy, a my dostajemy gwarancje (gwaranjcę czego... tego że nie odpadna, czy nie zmienią wspołczynnika oporu powietrza nie umiał odpwoiedzieć)... a co jak auto zacznie wydawać jakaieś dziwne odgłosy po tych modach? na to pytanie odpwoiedział, że takiej możliwości niema i gwarancja też to obejmuje... na pytnie czy stroją zawieszenie pod zwykłe opony, bo ja akurat chcę zrezygnować z run flat'ów, twierdził, że na takie życzenia stroją zawiechę pod zwykłe opony, ale trzeba dokupić ich zawiechę, oryginalnej nie stroją... o modzie zawechy aktywnej niema mowy... BMW twierdzi, że gwarancję tracimy tylko, na te elementy, które zmodyfikujemy, a na te zmodyfikowane, gwarancję ma wystawić tuner... ja przy zamawianiu wybrałem m-pakiet... ale po obejrzeniu pakietu AC S... mój m-pakiet mi sie nie podoba... już na wstępie... modów od AC S też nie będe mógł wprowadzić... bo zderzaki mam od m-pakietu... musiał bym kupić standadowe zderzaki... jak byś wybrał hamann'a i swoje zderzaki sprzedawał to jestem chętny ;) będe miał auto w tym samym kolorze co Twój, pod warunkiem, że masz zwykły czarny, bez matalików i innych domieszek...

Opublikowano
w sumie to juz sam nie wiem co wybrac, jednak czasu do namyslu mam sporo bo mody przeprowadze dopiero jak wyjda tlumiki do 535i a poki co po rozmowie telefonicznej i z hammanem i z ac s wiem ze oboje wprowadza je za okolo 2 miesiace, bo chyba maja jakis problem . co do koloru to mam 475-Szafirowoczarny met. wiec chyba nici z transakcji...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wydech i przedni zderzak+Led'y są :cool2: Ale te spojlery na klapie i na tylnej szybie to :duh: No ale wiadomo, kwestia gustu.

Mi to się podoba wizualnie i dźwiękowo wydech firmy Eisenmann :norty:

Axel
Opublikowano
co do pakietu to sam na razie nie wiem co zrobic i sie wstrzymalem, a co do wydechow to oczekuje na pojawienie sie wlasnie z tej firmy w sprzedazy i od razu montuje :norty:
Opublikowano
Ale przecież wydechy od Eisenmann'a są w sprzedaży. Kwestia tylko zamówienia indywidualnego bądź przez ASO+montaż.
Axel
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
hmm to dziwne, bo kontaktowalem sie z firma ktora te wydechy sciaga do PL i montuje (Proportion Motorosport Polska) zreszta gdy najpierw zadzwonilem do Eisenmanna i powiedzialem ze jestem z PL to odrazu skierowano mnie do nich . Tam twierdza ze pojawia sie w sprzedazy jakos w polowie listopada a potem jeszcze musze czekac 3 tyg. bo kazdy jest robiony indywidualnie.