Skocz do zawartości

Problem z zawieszeniem w e36 compact.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mój brat ma problem w tym aucie, mianowicie taki, jak popada deszcz i są jakieś koleiny mogą być delikatne, to samochód tyłem wychodzi na bok, lub gdy wpadnie się w małą dziurę, przejeżdża przez studzienkę, auto wyjeżdża tyłem na bok, nie mocno, ale trzeba delikatnie kontrować kierownicą. Na suchym tego mocno nie czuć, aczkolwiek niekiedy też to jest. staneliśmy na wymianie wszystkich elementów gumowych z tyłu, wachacza, wszystkie amorki i pare rzeczy z przodu, dalej jest to samo. I jeszcze jedno z tyło nie trzyma zbieżności, ale nie można też jej ustawić, i podczas cofania tył auta opuszcza się o jakieś 2cm,co z tym fantem zrobić?

http://img638.imageshack.us/img638/9205/panoramaaut.png
Opublikowano

witam

jesli z tyłu jest zła zbierznosc to trzeba zobaczyc co jest skrzywione i wymienic ten elemet powinno byc ok

nie napisałes ile wynosi zbierznosc w tym momecie

a to opuszczanie sie tyłu to sprawdz czy ci sie koła luzno kreca moze któres sie blokuje i moze wystepowac cos takiego

pozdrawiam

POSPOLITUS MANIAKUS BEEMWUUS
Opublikowano
Witam. Miałem to samo po drobnej wycieczce w pole ze skokiem przez rów.:) Musiałem wymienić tylną belkę i wachacze. Jest teraz z grubsza ok (wg fachowca od geometrii) ale do pomiarów fabrycznych nie wrócił, i już raczej nie wróci. Ale naważniejsze że się "wyprostował" i nie tnie opon. Może u Twojego brata jest podobnie - coś na pewno jest zgięte. Pozdrawiam
Tomek