Skocz do zawartości

e34,.. nie jezdzi na benzynie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
otóż od pewnego czasu moja bunia nie chce jezdzic na benzynie,.. a dokladnie musze odpalac i jezdzic na lpg,.. nawet jak juz odpale na gazie i przelaczam na benzynie to samchod gasnie, nie reaguje na pedal gazu. Prawdopodobnie jest to wina pompy paliwa i tutaj pojawia sie drugi problem bo nie wiem jaka pompe zamowic czytalem ze pompy MTM sa malo wydajne prosilbym bym o podanie firm zamiennikow w rozsadnych cenach. z gory dzieki
Opublikowano
miałem podobny problem . Brakło mi kiedys benzynki i jezdziłem na lpg , później jak zatankowałem benzynki pompka jej nie podawała . Jako ze jestem z tych co nie lubia szybko pozbywac sie kasy ,rozebrałem pompke wyczysciłem ja w srodku , przeczysciłem wirnik , komutator i szczotki , poskładałem i pompka chula jak nowa juz pare miesiecy :)
Opublikowano
co ważniejsze sprawdź pompkę wszystkie jej połączenia i ją samą i też gaźnik znajmy miał tico (głupi przykład wiem) w lpg jeździło tylko na lpg ponieważ gaźnik był roz**** więc może to wina też gaźnika i sprawdź czy nie masz zapchanych (filtra paliwa i przewodów) często syf z (dołu baku) dostaje się do przewodów i filtra i zatyka je... łatwo to sprawdzić ponieważ przed odpaleniem gdy przekręcisz kluczyk w stacyjce na komputer powinno być słychać pompę jeżeli ciągnie i słyszysz ją głośno to znaczy że nie może się dobrać do paliwa i w ten sposób się wali.... to znaczy że masz zapchane albo rurki albo filtr...

Grubo albo Wcale...

FWD Is For GAY :P

http://www.youtube.com/user/Pienio21?feature=mhum#p/a

Opublikowano
przykład z gaźnikiem troche nie do bmw gdzie sa wtryski , jak by przytakało to napewno nie 6 wtrysków na raz . Jak wyciagniesz pompke podłącz ja bezposrednio pod 12v jak zadziała to sprawdz przewody (najlepiej wziasc druga osobe i dmuchnąć kompresorem czy sa drożne) , jak pompka niezadzaiła to polecam zrobic tak jak napisałem wczesniej :)
Opublikowano
przykład z gaźnikiem troche nie do bmw gdzie sa wtryski
dobrze pisałem
co ważniejsze sprawdź pompkę wszystkie jej połączenia i ją samą i też gaźnik znajmy miał tico (głupi przykład wiem)
zapomniałem się zdarza przepraszam ... ale dzięki za poprawę błędu :cool2: :cool2:

Grubo albo Wcale...

FWD Is For GAY :P

http://www.youtube.com/user/Pienio21?feature=mhum#p/a

Opublikowano
temat do zamkniecia,.. dałem do mechanika na poczatku nie chciała sie połaczyć z komputerem wiec mechanik stwierdził ze sprawdzi czesc po czesci z ukladu paliwowego jakies styki chyba nie łaczyły w pompie paliwa ;) dzieki za odpowiedzi