Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Super. Tez rozwazam wersje Touring czyli F11, 2.0d automat. Czy juz odebrales auto? Jak sie sprawuje?

To byloby moje pierwsze auto z napedem na tyl, zastanawiam sie jaka bedzie jazda w zimie. Mam troche watpliwosci czy nie lepiej poczekac na nowe X3. Wwiem ze trudno jest porownywac auta z roznych klas, ale wydaje mi sie ze w X3 bedzie gorszy komfort za to wieksza dzielnosc w zimie i na naszych drogach.

Opublikowano
Odbieram w polowie pazdziernika. Jeszcze nie bylo premiery w Polsce wersji Touring. Tez zamowilem 520d i mysle ze do spokojnej jady wystarczy.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie demonizuj tylnego napędu w zimie- do normalnego poruszania się po drogach nadaje się tak samo jak przedni czy 4x4. Po prostu jeździ się z wyobraźnią.

Jadąc tej zimy na narty widziałem też Subaru w rowie ;) więc jak będziesz szarżował to i X3 pójdziesz w plener.

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Witam forumowiczow, czy ktos sie orientuje jaki rabat mozna obecnie dostac na nowa serie 5 touring? Ile indywidualnie, a ile jako flota?

Na sedana indywidualnie 10,5% 550i w M-pakiecie (dostałem), a na 535d chcieli dać 8,5%, przed przelewem pewnie o punkt procentowy by podniesli, bo nie chcieli mi dać więcej jak 9,5% na 550i podczas rozmowy konfiguracjnej... to skonfigurowałem auto wziąłem wdruk i powiedziałem, że sprawę przemyślę... i prosze o kontakt za kilka dni, po dwóch dniach koleś zadzwonił i powiedziałem ostatecznie i niedowaołlnie 10,5% i robie przelew nawet podczas tej rozmowy... zgodził się...

Opublikowano

25% :shock:

Zniżka jak na nasze warunki kosmiczna. Zamówiłem F10 520d w UK. Odbiór pod koniec października.

Identyczna konfiguracja w Polsce 272k PLN, w UK przy obecnym kursie GBP <4.7 to 202k PLN. :twisted:

Opublikowano
No to rzeczywiście imponująca cena... 202k to z akcyzą, vatem i dostarczeniem do PL? czy suma jaka zostanie tam zapłacona? I bardzo szybka realizacja... bo ja musze czekać jeszcze 2-mce... a zamawiałem jakieś 4 tygodnie temu...
Opublikowano

U mnie doszlo do 6%, albo do 8-10% pod warunkiem ze razem z 520dT kupie tez drugie auto - X1, i zaleznie od konfiguracji i ceny tego drugiego auta wyszedlby mniejszy badz wiekszy rabat.

Czyli w UK niezla promocja.

Opublikowano

Zniżka jak na nasze warunki kosmiczna. Zamówiłem F10 520d w UK. Odbiór pod koniec października.

Identyczna konfiguracja w Polsce 272k PLN, w UK przy obecnym kursie GBP <4.7 to 202k PLN. :twisted:

No to rzeczywiście imponująca cena... 202k to z akcyzą, vatem i dostarczeniem do PL? czy suma jaka zostanie tam zapłacona? I bardzo szybka realizacja... bo ja musze czekać jeszcze 2-mce... a zamawiałem jakieś 4 tygodnie temu...

Cena z akcyzą i vatem. Auto muszę odebrać osobiście.

Realizacja nie jest wcale szybka. Samochód zamawiałem w lipcu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W UK to nie zniżka tylko inna cena! Po prostu tak BMW UK ceni sobie F10/11. Wystarczy zrobić konfigurację na stronie brytyjskiej i polskiej i wyjdzie taka różnica ;) Na tej zasadzie polscy brokerzy ściągają auta do Polski.

pozdrawiam

Paweł

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Odbieram w polowie pazdziernika. Jeszcze nie bylo premiery w Polsce wersji Touring. Tez zamowilem 520d i mysle ze do spokojnej jady wystarczy.

Aloha Kolego :)

Pytanko mam czy już odebrałeś i jak wrażenia jeśli tak?

chce porównać z moimi - jeżdzę już 2 tygodnie i pewnie za 2 miesiące zacznę się rozglądać za programem +30 KM ;)

pozdr.,

---------------------

Born Most Wanted

Past:

E34 518 orientblau, A4 B5 2.8 V6 30V, E60 525d monaco , Vectra Caravan Cdti 150 KM F11 520d M Sport,, F10 535d M Sport

Future:

Far Far away F10 M5 Competition

Opublikowano

to bardzo ciekawa opcja jest

a siedział będziesz po której stronie ?