Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko

Czy wie ktos czy mozna wyciagnac przepustnice bez wykrecania calego dolotu??

Z gory dziekuje

.....When you are leaving skid marks between corners, this means that you have enough POWER....
Opublikowano

Dzieki przemek

Jutro odkrecam z samego rana :)

Mozna zamykac Panie Moderatorze

.....When you are leaving skid marks between corners, this means that you have enough POWER....
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
A silnik krokowy da sie tak wyjac??
Opublikowano

Ostatnio wymienialem przewody podcisnieniowe i wyjąłem przepustnice i ja wyczyscilem i wypolerowalem a po zlozeniu zaczely mi obroty falowac miedzy 1000-1500 obrotow.Dzieje sie tak tylko jak przygazuje - po dopaleniu stoja spoko ale jak przygazuje to zaczynaja falowac i jesli zatkam dolot troszke to wracaja do normy dopoki znowu nie przygazuje wiec silnik dostaje za duzo powietrza . Musze sprawdzic krokowy i ewentualnie troszke przerobic go zeby tyle powietrza niedostawal .

Od dluzszego czasu stosuje wiedze z ksiazki FOUR STROKE PERFORMANCE TUNING i wyciagam troszke wiecej koni z mojego 3.0.

Opublikowano
moze masz juz sparcialy waz i lapie falszywe powietrze,moze przy skladaniu uszkodziles go niechcacy,to najczestrza przyczyna falowania,powodzenia
Opublikowano

niehamowalem jeszcze ale jak zchipuje to od razu na hamowni to bedzie wiec przed i po bede mial

Ale juz widze ze jezdzi lepiej a po modyfikacij dolotu silnik sie wkreca szybciej an obroty- jeszcze niejezdzilem bo czekam na tloczki do zaciskow hamulcowych z nierdzewki

Opublikowano

juz opanowne falowanie . zmniejszylem dojscie powietrza w krokowym i juz jest ok.do tego jeszcze dolozylem uszczelke na tym ustrojstwie co jest w dolocie nad przepustnica ( zmienna dlugos dolotu ?? chyba ) bo orginalna jakos zle wygladala dla mnie i wstawilem dodatkowa.

Chodzi ok ale przy montazu zniczczylem przeplywomierz :(

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak ci się udało popsuć przepływomierz? Skoro popsułeś to może została Ci cała ta wkładka od strony węża i chciał byś się podzielić z kolega? :D

http://baxwrzuta.neostrada.pl/przeplywka4.jpg

U mnie jak widać jest złamana. :(

Opublikowano

siema BAX

tej niemam wogole ale jak chcesz mam ta gesta siatke plastikowa z siateczka z nierdzewki z drugiej strony

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzięki, te strone mam dobra, drugą nieopacznie złapałem łapskiem i pękło. :mad2: