Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam taki problem z moją 520 d z 2000 r. mianowicie mając ok 2000 obrotów momentami dziwnie szarpie całym autem i na chwilę przestaje i tak w kółko. Przy wyższych obrotach ok 3000 jakoś jedzie ok 130-140 km/h i nie ma siły szybciej do tego strasznie kopci jak lokomotywa na węgiel oraz ciut głośniej chodzi słychać....wibrujący szum, nie jest to normalna praca silnika. Niedługo pojadę na kompa ,ale co to może być: turbina, pompa...?
Opublikowano

Witam, byłem wczoraj w serwisie, banał kolanko turbina-intercooler pęknięty.

Jeszcze jedno, czy takie kolanko pasuje z e39 525 d do 520 d ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam wszystkich!!!

Chciałbym się podpiąć do tematu, u mnie jest podobny problem (BMW 525D 2002r manual). A mianowicie, gdy rozpedzam auto obchodząc się delikatnie pedałem gazu przy ok 2000 obrotów lekko szarpie. Dzieje się to tylko na rozgrzanym silniku. Jesli silnik jest zimny zadnego szarpania nie ma, na ciepłym jak wcisne gaz w podłoge tez tego nie ma. Na wolnych obrotach równo pracuje jak i mocy mu nie brakuje, tylko te szarpanie jest irytujące. Ma ktoś jakiś pomysł? Proszę o pomoc...

POZDRAWIAM

PS: jeśli było juz coś na ten temat to przepraszam za posta ale jestem tu świeżak i nic konkretnego nie znalasłem

Opublikowano
może to zawór doładowania turbiny lub egr albo tak jak u mnie kolanko. Pojedź gdzieś gdzie ktoś się zna zapłać 100 zł ale się dowiesz. pozdro