Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem ze skrzynią niestety po ostatnim wypadzie w góry miałem awarie skrzyni. na początku podczas długiego zjazdu z dużego wzniesienia wyskoczył błąd i był tylko 5 bieg. po zgaszeniu i ponownym odpaleniu wszystko było ok przez kolejne 3 tygodnie ale teraz z nienacka zrobiło się tak samo i tak juz zostało.

Jest tylko 5 bieg (po przełączeniu w tryb manualnej zmiany biegów nic sie nie zmienia czyli nie pojawiaja sie nawet numerki biegów)

wsteczny działa ok. a żeby ruszyć po włączeniu drive muszę przydusić aby obroty przekroczyły 1,5 tys obrotów i wtedy czuc szarpniecie i dopiero pod duzym gazem zaczyna sie mozolna jazda.

Czym może to być spowodowane?

Dodam że olej jest w dobrym stanie i w odpowiedniej ilości (e38 740d).

Proszę o podpowiedź.

Pozdrawiam

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
witam.nie wiem czy jest jakas znaczaca roznica w skrzyniach auto. przy dieslach i benz. ale zasada dzilania jest przeciez taka sama.ja proponuje sprawdzic komputer sskrzyni.najlepiej wsadzic na chwile ze sprawnego auta i jesli to wina kompa to odrazu blad(bo z pewnoscia sie wyswietla)powinien zniknac i wszystko powinno byc ok.znam ten przypadek bo moj kumpel mial to samo w swojej e38 740i.wymienil kompa pol roku temu i wszystko jes ok,a pocztkowo wymienila olej,naet druga skrzynie ale okazalo sie ze wina lezala po stronie komputera. i podlaczenie auta pod kompa nie wykaze uszkodzenia komputera tylko bede wyswietlaly sie inne bledy ktore jedynie wprowadzaja w blad takze nie nalezy brac ich pod uwage.zycze powodzenia i mam nadzieje ze udalo mi sei pomoc.w razie ewentualnych pytan czy watpliwosci sluze pomoca
  • 1 miesiąc temu...