Skocz do zawartości

318is awaria szyby kierowcy po odlaczaczeniu akumulatora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam taki problem, moje e36 coupe stało na warsztacie z otwarta szyba kierowcy, odłączyłem akumulator i po ponownym podłączeniu szyby nie da się zamknąć, słychać tykanie chyba przekaźnika ale szyba się nie zamyka, w czym może być problem? Pozdrawiam.

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano
witam. otwieraj i zamykaj drzwi az szyba sie podniesie do samej gory, co kazde otwarcie i zamkniecie drzwi szyba podnosi sie co 1-2 cm. ja mialem identycznie jak ty i musialem otworzyc i zakmnac drzwi chyba z 50 razy :D ale wkoncu sie podniosla :D na koncu opusc szybe i podniec da pewnosci czy dobrze sie zaprogramowala
Opublikowano
zdecydowanie szybszym i mniej hałaśliwym (trzaskanie drzwiami) sposobem jest wciskanie krańcówki czymś (śruborkętem, kluczem, długopisem..)
Opublikowano

z tego co wiem, to moduł komfortu musi zorientować się w jakim miejscu jest, czyli dotrzeć aż do górnej krawędzi i cofnąć się o centymetr. Wtedy będzie ładnie się zamykać i otwierać. Więc albo po kawałeczku, jak wcześniej pisaliśmy, albo spróbuj przytrzymać szybę w miejscu (symulując koniec drogi szyby) i wtedy powinno ruszyć - ale tego nie testowałem i nie wiem czy moduł nie będzie miał błędnych informacji o tym gdzie szyba faktycznie się kończy - wszak chodzi o to, żeby przy otwartych drzwiach szyba byłą opuszczona o przynajmniej ten centymetr...

bezpiecznym i na pewno działającym sposobem jest "po kawałeczku" - sam testowałem u siebie, jak musiałem podłączyć moduł od coupe do sedana..