Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów !!

Potrzebuje pomocy lub porady . Przyjąłem na warsztat tego grzmota z problemem świecącej się na desce przekreślonej kierownicy . Wspomaganie było , autko przyjąłem . Klientka pojechała , zabrałem się do pracy ..i tu ZOONK .Wkładam kluczyk słychać jak chwytak wyskakuje i kluczyk się blokuje, wciskam pedał sprzęgła ,naciskam START-STOP ..i [BAD] blada ( sorki ) Silnik nie kreci !!!! na desce mam tylko kontrolki od poduszek powietrznych . Wskaźniki nawet nie drgnęły . NA wyświetlaczu wyskakuje napis o defekcie blokady kierownicy , poduszek powietrznych . Nie ma możliwości odczytania kodów błędów ponieważ stacyjka nie odblokowuje się do położenia jak w normalnej stacyjce - na pozycje 1 . Inpa ma ignition OFF non stop . Przyjąłem to auto od żony mojego kardiologia . Generalnie naprawiam VW, Audi , i przyjąłem to auto w ramach rewanżu za uratowanie mi życia przez jej męża . I teraz jestem w kropce . Pomoże mi ktoś ??? Może ktoś coś zasugeruje albo podpowie . Wszystkie bezpieczniki posprawdzane . Jedno co mi się nie podoba to to że po 4 , 5 minutach wyskakuje napis że napięcie na aku jest za niskie Mierze miernikiem na aku i mam napięcie 13,25 V Pomóżcie koledzy !!! :mad2:

Opublikowano

Witaj!

Jak masz aż takie zobowiązania (uratowanie życia) targaj auto do kogoś kto się zna.

Nie napisałeś skąd jesteś wiec nie wiadomo kogo Tobie polecić.

hej

Opublikowano

Witajcie !!

Skoro podjąłem się naprawy ( prowadzę warsztat ) to nie będę robił z siebie idioty i wysyłał ja lub ciągał auto po innych warsztatach . Kolegów którzy w mojej okolicy prowadza warsztaty gdzie naprawiają BMW to znam ale jak słyszą E-61 to kręcą głowa i...dziękują . Podpowiedzieli mi tylko tyle że najprawdopodobniej zablokowała się stacyjka Natomiast dziwi ich fakt że świeci się rozładowanie aku a napięcie na aku jest 13 z groszami ( po naładowaniu ) . Pytam się dlatego tutaj że być może ktoś miał podobny problem !!!

ps. najgorsze to jest to że ona przyjechała tym autem mimo palącej sie kontrolki kierownicy z kłódką

Opublikowano

BMW jest bardzo energochłonne to raz... chwila z kluczykiem w stacyjce, nie koniecznie na zaplonie i jak aku jest słabe to kicha...

DWA... jak wsadzisz ten kluczyk to mozesz krecic kierownica? Rozblokowuje się czy cały czas jest zablokowana ?