Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z upierdliwym autoalarmem/pilotem i szukam bezpiecznika który jest odpowiedzialny za ów autoalarm. Gdzie dokładnie znajduje się ten bezpiecznik?

Objaw jest taki, że w losowych odstępach czasu nie mogę za pomocą pilota otworzyć drzwi i przekręcając kluczyk w stacyjce nie mogę odpalić auta. Jako że autko jest już leciwe i nie obawiam się kradzieży :) to postanowiłem obejść to po prostu odłączając alarm. Otwieranie drzwi za pomocą kluczyka jakoś przeżyję...

Tylko gdzie szukać tego bezpiecznika?

Opublikowano

Nie mam pojęcia.

Zakładam że fabryczny, ale pewności nie mam. Ktoś gdzieś wspominał, że bezpieczniki są za kierowcą, pod tylnią kanapą. Dzisiaj ostro pada i nie chce mi się grzebać, samochód stoi pod blokiem... :) Jak przestanie lać to rozejrzę się w temacie i pstryknę jakąś fotkę która tu zamieszczę.

Opublikowano
Bardzo często,całe bebechy od alarmu,są schowane pod kierownicą.Musisz odkręcić ten plastik,który masz nad pedałami i swoimi nogami.Bynajmniej u mnie,tam jest schowana centralka alarmu.
Opublikowano

Ok. Będę szukał.

Ale powiedzcie mi czy ja dobrze kombinuję? To znaczy, czy wyciągnięcie tego bezpiecznika od alarmu pozwoli na na normalne używanie samochodu (po za tym że nie będę miał funkcji pilota/alarmu)