Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cześć. Jak będziesz patrzył z góry na te pokrętła masz tam otwór i jest coś w stylu zatrzasku. Muszisz włożyć cienki śrubokręt i dociskając zatrzask wysunąć do góry.
Opublikowano
Tylko że ja nie wiem jak rozebrać ten przedni panel,próbowałem podwarzyć ale i tak coś trzyma ,chyba te pokrętła a nie chciałbym tego połamać.Same pkrętła można wysunąć do góry ,tylko najpierw trzeba jakoś zdjąć tą przednią obudowę :mad2: ,a czy te żarówki od podświetlenia są w tych pokrętłach,jeśli tak to jak je rozebrać?
Opublikowano

Musisz odkręcić tylnią obudowę,odpiąć kabel od tego małego wentylatora, zdjąć ją, wyciągnąć te zawleczki z pokręteł, odkręcić śrubki na plytce i powinno sie rozejść wszyskto. Podświetlenie to trzy żarówki w płytce obok pokręteł

.

Opublikowano
Wielkie dzięki za podpowiedź :cool2: ,u mnie był problem z tymi zawleczkami na pokrętłach,mało co z nich zostało na tych zatrzaskach(ktoś to wcześniej rozwalił i pozaklejał otwory taśmą).A czy zamiast tych żaróweczek(1.2W/12V) można wlutować diody?