Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich.Mam do was pytanko drodzy forumowicze:).Zaobserwowałem coś takiego u siebie w aucie jak temperatura wyjdzie poza niebieskie pole i przekręce ogrzewanie na maxa na ciepło to temp spada.Wydaje mi sie ze to normalne bo idzie wtedy chłodzenie na chłodnice.Jak go nagrzeje do 90 stopni i włącze ogrzewanie to temp nie spada.Chciałbym sie tylko upewnić?????:).
Opublikowano
w b-kach cały czas chodzi visco wiec tez chłodzi silnik.myśle ze to tez wpływa.jak juz sie zagrzeje to jest ok.wiec nie wiem czy odpowietrzenie układu coś da.powietrze gorące normalnie leci jak auto złapie temperature.
Opublikowano
Panowie potrzebuje porady.Wczoraj jechałem 60 km w trase.Rozgrzałem auto do 90 stopni włączyłem ogrzewanie i temperatura mi spadała za 1 kreske.W miescie tego nie ma.Tylko w trasie.Na dworzu było 10 stopni.Czy to jest normalne???.Visco chodzi cały czas delikatnie.
Opublikowano (edytowane)
Panowie potrzebuje porady.Wczoraj jechałem 60 km w trase.Rozgrzałem auto do 90 stopni włączyłem ogrzewanie i temperatura mi spadała za 1 kreske.W miescie tego nie ma.Tylko w trasie.Na dworzu było 10 stopni.Czy to jest normalne???.Visco chodzi cały czas delikatnie.

No to się wyjaśniło po tej wypowiedzi.

Zmień termostat ! Możliwe że ten co masz jest dobry, tylko ktoś zamontował go nie patrząc na strzałkę, która wskazuje jego górne położenie.

Tak czy siak jak już rozbierzesz to warto zmienić na nowy, bo jak się okaże niesprawny to podwójna robota.

Edytowane przez Boggy e36
Opublikowano
Witam.Powodem tego, że spadała temperatura był uszkodzony termostat:).Dzieki wielkie za podpowiedzi.Temat zamknięty.Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.