Skocz do zawartości

Montaz elektrycznych,podgrzewanych foteli

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich:)

Jako ze postanowilem zajac sie "ulepszaniem" mojej Buni to mam do Was drodzy forumowicze takie oto pytanko.

Jako ze ostatnio troszke podniszczyl mi sie fotel kierowcy a nie widze sensu szycia go to chcialem sie zapytac czy da rade wlozyc do Buni fotele elektryczne i podgrzewane,czy chociazby tylko podgrzewane bo to fajna rzecz na zime moze byc :)

Czy jest to wogole mozliwe jezeli teraz posiadam zwykle fotele ani podgrzewane ani tymbardziej elektryczne. Jesli jest to mozliwe to czy cala ta operacja jest bardzo skoplikowana i czy da rade samemu takie fotele zamontowac czy lepiej dac to jakiemus fachowcowi?

Na innym forum widzialem ze uzytkownicy E34 montowali u siebie takie fotele pomimo tego ze wczesniej mieli zwykle. Domyslam sie ze wszystko zalezy od wiazki elektrycznej znajdujacej sie w aucie,ale prosilbym o jakies szczegoly i pomoc.

Fajnie gdyby udzielil sie ktos kto juz praktykowal takie przekladki i siebie :)

Pozdrawiam serdecznie i czekam na podpowiedzi :)

Opublikowano

dziwie się że dwa auta bez wiązek.. moze słabo szukałeś bo u mnie w 520 była, gdzie nie było nawet grama elektryki ;D

a więc co do foteli to podłączasz kostki i zaczynają jeździć :D

ja miałem problem z fotelem kierowcy, była inna kostka, więc jesli jest możliwość to odetnij starą od auta z którego będziesz brał fotele, elektryk powinien to zrobić za 50zł jeśli sobie sam nie poradzisz ;) chyba ze faktycznie brak wiązek .. lecz trzeba szukać głęboko pod dywanem

Opublikowano

Aha,tylko sek w tym ze ciezko sie tam dostac zeby wogole cos zobaczyc :?

Jedyne co pod wykladzina wymacałem to te nawiewy na tyl,no ale sie nie poddam i bede szukal dalej.Najlepiej byloby chyba fotele odkrecic zeby zobaczuc co i jak wyglada,bo albo ja mam za gruba reke albo zle szukam :lol:

Kurde byloby super gdyby byla mozliwosc zamontowania takich fotelikow :)

Opublikowano
kolkego odkrecasz dwie sruby z tyłu fotelu i unosisz fotel tak jak w maluchu do przodu. kostki sa schowane pod dywanem, a w dywanie bedziesz miasz szpare