Skocz do zawartości

wymiana tapicerki fotela kierowcy (niebieski welur)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam kolejne pytanko. W mojej beemce mam welury niebieskie. Fotel kierowcy się już trochę przetarł i chciałem kupić na alledrogo nowy fotel, ale nigdzie nie ma weluru w moim niebieskim kolorze. Więc moje pytanie brzmi: Czy jest możliwość dostania samej nowej lub dobrej używanej tapicerki? Chodzi mi tylko o materiał, który bym naciągnoł na fotel?

Dzięki za pomoc

Opublikowano
w zakładzie tapicerskim popytaj czyby ci nie obszyli. Kolega jak sprowadził sobie auto to tez miał zajechany fotel kierowcy i nie było problemu z wymianą
Opublikowano
to jak znajdziesz juz odpowiedni welur na siedzisko to daj znac. Widac problem mamy ten sam. Zaciagnalem nitem od spodni siedzisko i zaczyna isc dalej niestety a foteli w tym kolorze (to sie marineblau nazywa) znalezc przez 3 miechy jak na razie mi sie nie udalo:(

BMW - Be My Wife.

Soft na zamówienie, porady informatyczne (i wszelakie również) - PW :) Dla forumowiczy proste porady free - na rozbudowane rozwiązania ceny bardzo specjalne :)

• 1 miesiąc temu...
  • 8 lat później...
Opublikowano

:search: Odgrzeje trochę temat, :search:

Może ma ktoś namiary na kogoś kto ma albo che się pozbyć foteli lub tapicerki do foteli w kolorze marineblau do przedlifta ?

Opublikowano
:search: Odgrzeje trochę temat, :search:

Może ma ktoś namiary na kogoś kto ma albo che się pozbyć foteli lub tapicerki do foteli w kolorze marineblau do przedlifta ?

zadzwon pod ten numer. To tapicer z Gdyni.

Wystarczy ze opiszesz mu kolor, wyslesz VIN, a On po VINie dojdzie jaki to kolor i material.

Nigdy sie na jego uslugach nie zawiodlem

501 264 504

• 3 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

mam w swojej e39 czarna welurowa tapicerke. :mad2:

W drzwiach , mam zamontowane rolety (fabryczne)

w planie mam wymiane tapicerki na skore bezowa (wlacznie z boczkami drzwi).

Czy te rolety zamontowane sa do drzwi, czy do boczkow?

Chce te rolety zostawic....

no wiec d...pa

rolety zamontowane sa do drzwi i nie da sie ich zostawic.

Chodzi o to ze boczek (ten bezowy) pochodzi z auta ktore nie mialo rolet. trzeba wycinac otwor na rolete.

dodatkowo, jesli zdecydujemy sie zlikwidowac rolety to potrzebne nam bedzie chromowana ramka (caly element, w drzwiach z roletami dolny chrom jest podzielony na dwa).

oryginalny boczek (ten z roleta) pod drewnem ma dodatkowe wkrety mocujace do karoserii i dodatkowy wkret na froncie boczka (od przodu)

• 5 miesięcy temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Będzie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Taka sama.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Marineblau to przekleństwo. Nic nie idzie dostać. U siebie osłony foteli zamontowałem w końcu czarne. W serwisie także w niebieskim wiele detali już nie dostępne.
Pozdrawiam.