Skocz do zawartości

[E36] Odpowietrzanie układu chłodniczego ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Dzisiaj zamontowałem już chłodnicę i resztę osprzętu. Spuszczałem płyn z chłodnicy i bloku. Teraz problem albo i nie ma problemu z odpowietrzaniem. Na początku odkręciłem wlew płynu i wlałem płyn, weszło równe 9 litrów. Odkręciłem odpowietrznik i zeszło trochę płynu ale nie dużo. I nie wiem czy układ jest odpowietrzony, czy ktoś wie jak to się sprawdza? Odpowietrzałem tak. Odpaliłem silnik, co chwile odkręcałem odpowietrznik i zakręcałem, przy ok. 1500rpm. Dałem na maxa również ogrzewanie. I problem jest następujący. Po pierwsze nie wiem czy układ jest odpowietrzony, po drugie jak odkręcam śrubkę na chłodnicy od odpowietrzania to niby ma z niej lecieć coś albo bąbelki, a u mnie nic, suchutko, nic nie leci nic sie nie dzieje nawet jak ja na maxa odkręce. Po drugie jak zmieniam z ogrzewania na zimne powietrze to poziom płynu w zbiorniczku w chłodnicy się podnosi i przecieka. O co chodzi? :/ Najważniejsze zebyscie poradzili mi jak sprawdzić czy układ jest odpowietrzony.

_____

Poprawiłem tytuł. Przeczytaj to: viewtopic.php?f=68&t=120678 Zapoznaj się też z regulaminem! Dostajesz ostrzeżenie! /mattiss

Pozdrawiam,

Maks

Opublikowano
pamietaj zeby podniesc caly przód wtedy latwiej i szybciej odpowietrzysz uklad wystarczy ze wjedziesz przodem na jakis kraweznik lub górke