Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W czasie jazdy czasami tylko przy delikatnym przyszpieszaniu,obojetnie z ktorego biegu slysze świst,cos jakby metal pracowal- podobny glos slyszalem na statku jak sie przechylal- inaczej tego nie umiem nazwac.Wystepuje tylko przy lekkim przyspieszaniu i jesli odejme pedal i znowu go wcisne jest cisza.wydaje mi sie ze glos pochodzi spod kanapy-takie wrazenie.wczesniej myslalem ze to zlamana sprezyna z tylu,ale wymienilem sprezyny i jest nadal to samo.moge jechac 170km/h i nie slychac tego dzwieku ani przy przyspieszaniu,ani przy wyzszych predkosciach.z gory dzieki za pomoc

Opublikowano

witam mianowicie mam ten sam problem a zaczoł sie po tym jak wymieniałem tuleje z tyłu. mianowicie odglos jest taki jakby jakis element dosc spory walil pod tylne siedzenie lub w poblizu baku walenie jest po wjechaniu w nierownosc i to nie zawsze puka nie raz jest spokuj i cisza. Sprawdzilem wiec tuleje okazało sie wszytstko ok nawet wziolem łom i patrzylem czy luzów nie ma. Na koniec psiuklem wd 40 nadal ten sam problem wku...lem sie i dalem sobie spokuj jak sie cos urwie trudno dopiero zrobie poniewaz zaden mechanik nie wie co to jest.

pozdrawiam i powodzenia