Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Nikt nie pytał, więc zapytam ;)

Wkładam kluczyk do stacyjki, przekręcam go do pozycji ACC i słyszę coś jakby cyknięcie (pojedyncze przypominające jakby zmianę strony w decku z autorewersem). Następnie po odpaleniu silnika słyszę to ponownie i dalej jest ok.

Tzn nie do końca, bo tylko nie cyka więcej. Zamiast tego natomiast nie mam ładowania aku. Myślałem, że wentylator, bo to częsty złodziej prądu, ale u mnie się wyłącza po kilku sekundach od zgaszenia silnika.

Macie jakiś pomysł?

Opublikowano

Nowe fakty:

Identyczny dźwięk jest słyszalny w momencie, gdy przy zgaszonym silniku wcisnę klawisz "eject" na magnetofonie

Opublikowano
Nie szukaj przyczyn awarii w czymś co działa prawidłowo. Komputer po 10 mkinutach po wyciągnieciu kluczyka wyłącza całkowicie tryb czuwania i jest cicho. Problem pojawia sie wtedy gdy po 10 minutach dźwiek pozostaje i pada np aku.
Opublikowano
a co ma elektrozawór do klawisza EJECT? Jak Sprawdzałem, to cyknięcie to właśnie mechanizm magnetofonu, ale wciąż nie znam przyczyny
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Cześć, witam wszystkich. Na forum jestem nowy.

Zabciacool, udało Ci się zidentyfikować i wyeliminować "cykanie za radiem"? W moim E46 mam od wczoraj identyczny efekt. Strasznie wkurzające!

• 4 tygodnie później...