Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich,

Mam do Was pytanie odnośnie wilgoci w samochodzie. Od jakiegoś czasu zauważyłem, że po deszczu na wycieraczce kierowcy stoi trochę wody. Czy ktoś miał lub ma podobny problem, proszę o podpowiedz co z tym fantem zrobić.

Edytowane przez Artlogo
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego szukaj bo jest juz kilka takich tematów problemów moze być kilka ja miałem uszkodzone zaslepki od spodu samochodu. Ktos wspominał ze przewód z klimy był uszkodzony i lało sie do srodka , inni pisali ze woda wpływa ppoprzez nie doklejona gąbkę na drzwiach sprawdź sobie to

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
Kolego szukaj bo jest juz kilka takich tematów problemów moze być kilka ja miałem uszkodzone zaslepki od spodu samochodu. Ktos wspominał ze przewód z klimy był uszkodzony i lało sie do srodka , inni pisali ze woda wpływa ppoprzez nie doklejona gąbkę na drzwiach sprawdź sobie to

Dzięki za zainteresowanie tematem. Klima wydaje mi się, że odpada bo woda jest jak pada deszcz. Też słyszałem o gąbce. Będę szukał, jak znajdę przyczynę, podzielę się informacją.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli będziesz działał z pianką w drzwiach to zobacz do działu Zrób To Sam. Jest instrukcja krok po kroku.
Opublikowano
u mnie tez jest wilgoc w samochodzie...;( czuc ja jak sie wsiada do samochodu...tez mam na wycieraczkach...ale co najdziwniejsze dzis zauwazylem ze woda leci z prawej strony kierowcy z kolumny (tam gdzie znajduje sie climatronic radio...:) po welurze na wycieraczki w miejscu gdzie konczy sie plastik i zaczyna welur to samo od strony pasazera po lewej stronie....Zakrecilem troche ale chyba zrozumiecie:) Skad by tam woda sie znalazla ???Doradzcie cos chlopaki ::( :cry: Niechce tej wody i tego zapachu wilgoci :(((
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
u mnie tez jest wilgoc w samochodzie...;( czuc ja jak sie wsiada do samochodu...tez mam na wycieraczkach...ale co najdziwniejsze dzis zauwazylem ze woda leci z prawej strony kierowcy z kolumny (tam gdzie znajduje sie climatronic radio...:) po welurze na wycieraczki w miejscu gdzie konczy sie plastik i zaczyna welur to samo od strony pasazera po lewej stronie....Zakrecilem troche ale chyba zrozumiecie:) Skad by tam woda sie znalazla ???Doradzcie cos chlopaki ::( :cry: Niechce tej wody i tego zapachu wilgoci :(((

Ktoś pisał na tym forum ze to wina jakiegoś przewodu z klimy, jesli sie nie myle to nawet jakiegoś gumowego. przeczytaj sobie jest napisane na 2 stronie viewtopic.php?f=69&t=111030&p=910964#p910964

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
U mnie winowajcą jest odklejona pianka, takie niepozorne to coś a tyle bałaganu może narobić, dziś klejenie i doprowadzanie samochodu do stanu używalności....pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja jak robię auto z mokrą podłoga, to jako pierwszą sprawdzam tą piankę. Mechanicy myślą, że ona jest do wygłuszenia i innych funkcji nie spełnia, więc przy zakładaniu alarmów, nagłośnienia, naprawach blacharskich etc. olewają ponowne przyklejenie jej tak jak była, a potem się leje. W 90% przypadków pomaga, reszta to cieknący szyber, klima, nagrzewnica (tu to łatwo o diagnozę, cieknie na tłusto).