Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dziś miałem problem z otwarciem klapy tylnej. Niby wszystko "pykało" ale się nie otwierało. Po pociągnięciu klapy otworzyło się, ale z zamka wypadł kawałek białego plastiku - jakby kawałek odboju (jakby ślizgacza) długości ok 20 mm i średnicy (średnio) 5mm. Po podniesieniu klapy do góry widać pozostałą część - jest ona po lewej stronie szczeliny.Wgląda na to że przy zamykaniu, albo podczas jazdu się odłamał i lekko zablokował rygiel. Delikatnie spróbowałem zamknąć klapę i bez problemu zamknęło się. także zamknięcie pilotem działa. Ponowna próba otwarcia bez problemu i tak kilka razy bez problemu. Jeszcze jedno jak było zablokowane nie można było otworzyć także samej szyby - teraz działa bez problemu. Moje pytanie jest następujące: czy ktoś miał już taki problem i czy ta ułamana część jest istotna dla pracy zamka.

Czy trzeba szybko szukać nowego, czy spokojnie poszukać coś używanego i przy okazji wymienić?

Opublikowano
jeśli ułamała sie niezbyt istotna częsć to dałbym sobie spokój. Już sie nauczyłem nie wymieniać wszystkiego jak popadnie, szkoda kasy. No chyba, że zaczną sie problemy z otwieraniem, wtedy zastanów sie nad zrobieniem

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv