Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Niestety stwierdziłem dzisiaj, że padła mi klima :( Po oględzinach wszystko wskazuje na to, że chłodnica się skończyła. Nie byłem jeszcze w warsztacie sprawdzić czy to napewno chłodnica ale jest mokra a na dole jest olej czyli raczej trzeba szykować się na nową. Pytanie moje jest takie czy kupować orginał, czy są jakieś dobre zamienniki i jakie to są koszta :?: :?: :?:

Jeszcze jedno czy ma ktoś może link do strony z opisem jak wyjąć chłodnice klimy, bo znając życie jak pojade do warsztatu to mechaniory zanim wydłubią mi tę chłodnice to połamią z połowę plastików. Pozdrawiam. :? [/b]

Opublikowano

Jeżeli zamierzasz kupić nową chłodnicę klimy - co mnie cieszy - to nie ma znaczenia, czy kupisz oryginał czy zamiennik. Jest to tylko chłodnica i jeżeli zamiennik jest wytworzony przez producenta dla danej marki to nie wydaje mi się że mogłoby z nią być coś nie tak. Co do ceny dokładniej Ci nic nie powiem, ale musisz się przygotować na wydatek nie mniejszy niż 450zł. Jeśli uda Ci się kupić tabiej to napisz to na forum gdzie i za ile aby wszyscy wiedzieli

Chłodnica klimy jest przed chłodnicą wody i bez wyciągnięcia jej chłodnicy klimy nie wyjmiesz. Mozna spróbować odsunąć chłodnicę wody demontując wentylator z wiskiem ale już nie pamiętam na ile to pomoże. Pozostaje jeszcze kwestia odkręcenia wentylatora klimy przed wyjęciem chłodnicy - musisz sie temu przyjrzeć gdy zdemontujesz plastikową osłonę tzw półke nad grilem.

Opublikowano
Interesuje mnie tylko nowa chłodnica, ale martwi mnie, że trzeba wyjmować chłodnice wody. Myślałem że będzie można się do niej dobrać jakoś z przodu. Dzięki pozdrawiam.