Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy jest mozliwosc przelozenia reflektorow z bmw e91 po lifcie (xenon + swiatla dzienne w ringach) do wersji przed liftem (xenon). Czy lampy beda pasowac i czy mozna komputer przeprogramowac tak zeby wszystko dzialalo? Problemem moze byc rowniez to ze w mojej bmce (przed liftem) nie ma czujnika zmierzchu (czyli pozycji auto przy przelaczniku swiatel). Da sie to wszystko przystosowac?

Z gory dzieki za pomoc

• Zarejestrowani
Opublikowano
Wszystko bez problemu będzie pasować,możesz mie tylko problem z kierunkami LED ale ponoć w ASO można już kupić przejściówki.

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ciekawe rzeczy piszesz kolego tylko dlaczego dało się założyć lapmy LCI do auta z 2006 roku skoro Twoim zdaniem są inne ?? Jak nie jesteś pewnien do końca to nie wprowadzaj ludzi w błąd. Xenonów LCi nie załozysz do przedliftówki inny jest moduł świateł. Zwykłe lampy działają na zasadzie plug&play.
Krzysztof
Opublikowano
Przecież po lifcie jest inny kształt reflektorów do tego inny zderzak maska i błotniki

Witam. Kolego kształt lamp jest ten sam i jest na to fabryczny zestaw retrofit, wymieniasz tylko lampy + wiązki. Co do błotników to są takie same. Różni się tylko zderzak i maska. Pozdrawiam.

Opublikowano
. Xenonów LCi nie załozysz do przedliftówki inny jest moduł świateł.

Założysz, na to również jest odpowiedni retrofit z tym że do wymiany idzie jeszcze moduł + wiązki + tylne lampy a skoro lampy to i tylna klapa bo jest inna. Pozdrawiam

Opublikowano
Moge zalozyc te reflektory bez wymiany maski i zderzaka? Co z tym czujnikiem zmierzchu? Ile taki modul moze kosztowac i wiazki (uzywane) i czy je dostane na allegro? Czyli ogolem potrzebuje 2xlampy + 1xmodul + 2xwiazki i przeprogramowanie komputera? Jeszcze cos
Opublikowano
Moge zalozyc te reflektory bez wymiany maski i zderzaka? Co z tym czujnikiem zmierzchu? Ile taki modul moze kosztowac i wiazki (uzywane) i czy je dostane na allegro? Czyli ogolem potrzebuje 2xlampy + 1xmodul + 2xwiazki i przeprogramowanie komputera? Jeszcze cos

Chlopie czytaj ze zrozumieniem powyzsze posty. Ponadto o tych lampach bylo juz kilkakrotnie na forum. Wiec szukaj. Moze jeszcze mamy ci podac numery katalogowe czesci i bezposrednie linki do zakupu? Troche wiecej polotu zalecam. pozdrawiam

Opublikowano

ja zrobilem sobie pełny lifting samochodu 2006 rok (zwykłe światła).

Mam światła dzienne, bi-xenon, skrętne itp.

Z doświadczenia powiem Ci że nie ryzykował bym bez zrobienia jeszcze lift tyłu ponieważ jest problem z zaprogramowaniem

po 1 trzeba kupić moduł przestrzeni przypodłogowej w wersji po liftingu i tu trzeba uważać aby był do bi-xenonów bo nie będą działać długie. Jak ja programowałem to dopiero 5 moduł poszedł.

Bez czujnika zmierzchu na bank nie będziesz miał automatu, ewentualnie ręcznie będziesz musiał uruchamiać dzienne, pozycja 0 to po liftingu światła dzienne.

Jakbyś miał jeszcze jakieś pytania to dawaj.

Pozdr.