Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Panowie pilnie potrzebuje pomocy otóż mam centralny zamek jak kupiłem samochód nie działał tzn jak przekręcałem kluczyk to było słychać takie juczenie w tym miejscu gdzie jest głośnik od strony kierowcy ale drzwi kierowcy nie dało się zamknąć z kluczyka tylko pasażerka :D:D je zamykała ja wychodziłem zostawiałem je kluczyk ona wciskała guzik i zamykała drzwi swoje ze strony pasażera potem nagle sam się naprawił i zamykał drzwi normalnie wszystkie nawet kierowcy ale tylko w drugim położeniu w pierwszym nie zamykał w drugim tzn w tym anty włamaniowym i dzisiaj chciałem otworzyć drzwi i kierowcy się otwarły a wszystkie zostały zamknięte i nie mogę otworzyć tzn pasażera dam rade awaryjnie klamka w górze i przekręcenie o eden ząbek ale i tak zostają zaryglowane i jak zamknę to muszę biegać z kluczykiem żeby kogoś wypuścić a od strony kierowcy pojawia się znowu juczenie pytanie do was panowie jak odryglować drzwi i wyłączyć centralny zamek żebym mógł normalnie otwierać i zamykać drzwi proszę o szybkie odpowiedzi ponieważ pojutrze mam pilną trasę w 4 osoby i dlatego potrzebuje pomocy z góry dziękuje.

Pozdrawiam

Opublikowano
Jak chcesz odłączyć centralke to masz ją po stronie kierowcy pod głośnikiem. Ale morze wystarczy tyklo styki przeczyścić bo w tym miejscu wilgoć lubi włazić.
Opublikowano
Ale czy wtedy puszczą rygle z każdych drzwi ? będzie można je otwierać jak w normalnym bez centralnego zamka?
Opublikowano

u mnie w bmw nie działa centralny zamek, auto alarm i zamykanie drzwi kierowcy kluczykiem.

drzwi kierowcy zamykam przez tylne drzwi. co zrobić żeby zakończyć moja męczarnie?

u mnie tylko cos tyka przy zamykaniu drzwi w tym samym miejscu co u kolegi trzeszczy....

Opublikowano
Siema gościu rozkrec sobie bok wyciag głośnik i pod nim jest taka czarna skrzynka przykrecona z boku 2 śrubami ja to odkreciłem chciałem wyciagnąc poruszałem i drzwi sie odryglowały to chyba nie stykała centralka bo teraz nie juczy a drzwi otwiera i zmyka normalnie :) spróbuj tak jak ja zrobić a jak to nie da nic to ją wymień na inną z pewnością twoje problemy sie wtedy skończą tak jak i moje :P
Opublikowano

mam to wszystko rozkręcone. jest kawałek dywaniku i wygłuszenie ktorego nie moge zerwac. mocno przyklejone jest. pełno tam kabli i jakiś dziwnych połączeń między nimi.

na srodku leży jakaś centralka. wyglada jak od auto alarmu. i wystają z niej 3 czarne kable i miejsce na kostke która jest ładnie podłączona. jeden z tych czarnych kabli to na pewno antena do pilota.. a dwa pozostałe kable to co to jest? są grubsze od pozostałych.

Opublikowano
U mnie też nie działa, ale ja kupiłem nowy sterownik i siłowniki i nie będę się grzebał w tym co tam jest tylko ciągnę wszystko od nowa :P

Nie masz co zrobic kasą ??........

Zostań klientem stacji ASO :)