Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam serdecznie jestem nowy na tym forum szukalem opisow samochodow i wszyystkiego ale nie znalazlem interesujacych mnie samochodow

wiec

w obecnej chwili jestem w angli i planuje zakup betki w polsce, jakze w przyszlym roku zjezdzam. Na moim oku jest bmw 320d compact w automacie. pytanie/a moje jest nastepujace,:

jaka skrzynia lepsza manual czy automat, czy automat ma opcje tiptronik?

gdzie najlepiej szukac takiego samochodu mam do wydania okol 22 tysiace zlotych na ten samochod,

co sprawdzac zeby sie nie naciac na walek, wracajac z angli mam zamiar jezdzic co roku na pol roku do grecji do mojej rodziny i do pracy, wiec nie chcial bym zeby mi ktos jakiegos bubla wcisnol ...

za wszelka pomoc serdecznie dziekuje :)

Opublikowano

jaka skrzynia lepsza manual czy automat, czy automat ma opcje tiptronik?

tak, chociaz to nie jest SMG czy tam DSG, zmienia biegi z zauważalnym opóźnieniem

gdzie najlepiej szukac takiego samochodu mam do wydania okol 22 tysiace zlotych na ten samochod,

mobile.de na przyklad. i 22k to troszke mało, mimo że to compact. myśle że 25k to rozsądne minimum.

Opublikowano

jeszcze jedno pytanie bo na allegro otomoto i takie tam polskie strony mozna znalezc takie betki z przebiegiem 150k 160k tylko strasznie mnie dziwi dlaczego jak sie szuka z niemiec w takich pieniadzach nie kupi sie nic ponizej 200k... jaka jest mozliwosc sprawdzenia przebiegu w polsce nie bardzo chyba jest co nie ???

pytanie moje nastepujace czy nie powinno bys problemow z takim samochodem co ma okolo 200k przebiegu ??

dzieki za odp pozdro

Opublikowano
jeszcze jedno pytanie bo na allegro otomoto i takie tam polskie strony mozna znalezc takie betki z przebiegiem 150k 160k tylko strasznie mnie dziwi dlaczego jak sie szuka z niemiec w takich pieniadzach nie kupi sie nic ponizej 200k... jaka jest mozliwosc sprawdzenia przebiegu w polsce nie bardzo chyba jest co nie ???

pytanie moje nastepujace czy nie powinno bys problemow z takim samochodem co ma okolo 200k przebiegu ??

dzieki za odp pozdro

Kolego tak sie dziwnie sklada, ze w Polsce nie ma aut uzywanych o przebiegach wiekszych niz 200tkm. Oczywiscie sprawdzac mozna. Tylko jak juz jestes w Anglii to kup sobie po drodze samochodzik w D. i to nie u turka tylko dealera BMW. Bedziesz mial prawie pewnosc ze z samochodem jest wszystko OK.

Pozdrawiam i zycze powodzenia w zakupie.

Opublikowano
200 tys na diesla to nie dużo oczywiście jeśli był dobrze traktowany, kiedyś czytałem tutaj na forum post ludzi którzy mają e46 od nowości i przebiegi 170 tys poza płynami i częściami eksploatacyjnymi nie robili nic tzn żadnych rzeczy typu turbo wtryski dwu mas itd.. w przebiegi z allegro nie wierz, to ostatnie miejsce gdzie kupiłbym auto to moje zdanie, wejdź na mobile i porównaj przebieg z ceną i później oglądnij to samo na allegro to sam znajdziesz odpowiedz w temacie przebieg.