Skocz do zawartości

330d turing trzaski z tyłu auta lewa strona

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich, w mojej e46 podczas ruszania i tylko wtedy słychać metaliczne trzaski coś w rodzaju trzeszczenia tylko przy ruszaniu tak do przodu jak i do tyłu. Dodam że wymieniłem tuleje pływające, dolne tuleje wahacza. Obspawane zostały mocowania sanek, gdyż jedno a dokładnie lewy tył było naderwane z karoserii. Jako ciekawostke dodam że podczas opadów deszczu to skrzypienie nie występuje, i proszę nie pisać że to uszczelka bądz plastik. Tuleje tylnych sanek w bdb stanie. Kilku mechaników się poddało, licze na Was , ewentualnie na namiary kogoś we Wrocławiu kto by się tego podjął i naprawił. Dodam że wersja w manualu
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
A sprawdź jeszcze, przy okazji, czy nie brakuje tak z pół zwoju spężyny. U mnie skrzypienie powodowane było właśnie pęknięciem sprężyny :D.
Opublikowano

Sprężyny są całe, następnym krokiem będzie wymiana wszystkich tulei wózka a łączenie podłogi z nadkolem sprawdze.

Jeśłi nie sprawiło by ci to problemu to bardzo bym prosił o fotke dokładnie gdzie to sie rozwarstwiło

Opublikowano

nie doczytałem się jakie masz z tyłu hamulce bo podejrzewam tarczo-bębny i zerwaną sprężynę od szczęk hamulca ręcznego która nie odciąga szczęk we właściwe położenie co powoduje ich obcieranie o bęben a co za tym idzie wycieranie, goła blacha trąc o inny metal daje właśnie takie efekty( zobacz czy jak zaciągniesz ręczny na1-2 ząbek też tak skrzeczy?)

normalnie takie zachowanie dają tuleje met-gumowe wahaczy ale mówisz ze wymieniłeś to rozbierz i zobacz

pozdro

Opublikowano
Z ręcznym sprawdzone i dalej jest tak jak było. Za tydzień wymieniam wszystkie tuleje w wózku, bo mechanik stwierdził że wymienił tylko jedną bo reszta jest ok. Jesli problem nie ustąpi auto na podnośni karcher do ręki i najpierw zmocze nadkole i test, podem podłoge po kawałku i test i tak do skutku
Opublikowano

tuleje tuleje tuleje

jak wymienił jedną to napewno inna

pisałeś że wymienione i to mnie w błąd wprowadziło a tak to 100% sparciała guma tulei

wejdż do kanału i popsikaj pokolei na każdą wd40 gumie nie zaszkodzi a sprawdzisz która skrzeczy

to wada i mietków i bmw niby dobra a wkurza skrzeczeniem

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

KOLEGO Boggy e36 jestem Ci winny skrzynke piwa. Po wizytach u kilku mechaników którzy naprawiają tylko BMW u każdego słyszałem inną diagnoze tzn:

uszkodzone tuleje kołyski,sanek

Uszkodzona półoś, uszkodzony dyfer, uszkodzone tuleje tylnego zawieszenia itp. Okazało się że tak jak pisałeś rozwarstwiła się blacha na łączeniu nadkola z podłągą a dokładnie puściły dwa zgrzewy. Po wizycie u blacharza ok 20 minut po trzaskach nie zostało ani śladu. Jeszcze raz dzięki kolego Boggy e36

Opublikowano
KOLEGO Boggy e36 jestem Ci winny skrzynke piwa. Po wizytach u kilku mechaników którzy naprawiają tylko BMW u każdego słyszałem inną diagnoze tzn:

uszkodzone tuleje kołyski,sanek

Uszkodzona półoś, uszkodzony dyfer, uszkodzone tuleje tylnego zawieszenia itp. Okazało się że tak jak pisałeś rozwarstwiła się blacha na łączeniu nadkola z podłągą a dokładnie puściły dwa zgrzewy. Po wizycie u blacharza ok 20 minut po trzaskach nie zostało ani śladu. Jeszcze raz dzięki kolego Boggy e36

:cool2:

...i cieszę się, że kolejny użytkownik "stukającej e46 :D "

zazna w końcu ciszy !