Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

Niedawno dokonałem pierwszy raz zakupy BMW jest to model e46 z 2001 roku 320 diesel 136 konny sedan. Mam możliwość zakupu w bardzo promocyjnej cenie felg z oponami. Felgi są 18 calowe opony pirelli 245/40 R18. Felgi są oryginalne od BMW m pakiet. Chciałem kupić 16 calowe bądz 17 calowe, natomiast kolega miał 18 calowe felgi w bmw E39 i sprzedaje mi je w promocyjnej cenie. Pytanie wiec do Was czy nie będę się z nimi męczył? Cena jest kosmicznie niska nie kupiłbym w tej cenie zadnych felg, temu mnie to kusi. Czy w ogóle te felgi będą pasować do mego auta i czy nic nie będzie obcierać przy skrecaniu albo przy większym obciążeniu (gdy samochód jest załadowany). Czy też opony nie będą wystawać poza nadkola (czego nie chce). Czy każdy krawężnik i wybój nie będzie katorgą dla mnie? Czy ta oszczędność nie będzie moją zgubą? Dziękuje za pomoc

Opublikowano
za slaby motor wedlug mnie jak na takie duze kola z tego co sie orientuje beda pasowac ale slabo auto ci sie bedzie zbierac duze opory toczenia