Skocz do zawartości

320TD Compact nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Mam problem (od 3 tygodni) z autem. Nie zauważyłem żadnych dziwnych objawów, nie było dymienia, spalanie w normie, wszystko Ok, aż pewnego dnia rano nie odpalił. Sprawdzony został komputer sterujący silnikiem, listwa, pompa, chyba wszystko co mogło mieć wpływ na tą usterkę i nic. Teraz jest pomysł, że to mogą być wtryskiwacze, ale tak jak pisalem nie było żadnych objawów, poza tym - ot tak sobie i to od razu wszystkie miałyby się zepsuć?

Nie wiem czy to istotne, ale ostatnio (w ciągu 2 m-cy) wymieniłem sprzęgło i kolo dwumasowe (fabrycznie nowe oryginały), turbina też jest ok (wymieniona 30k km temu - też fabrycznie nowy oryginał).

Macie może jakieś pomysły? Czy ewentualnie takie wtryskiwacze można regenerować, czy trzeba kupić nowe?

Nie ukrywam, że troszkę zaczyna mnie już ...:evil: ... to dokładanie kolejnych tysięcy złotych co kilka m-cy.

Pozdrawiam

gc7227

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Sprawdziłem wtryski i są do bani. Kupiłem "nowe" z rozbitka, są ok, wymieniłem dodatkowo zawory przy pompie paliwa i listwie, ale auto w dalszym ciągu nie odpala :evil: . Może jednak ma ktoś jakiś pomysł co to może być? Rozważałem problem z immo, ale rozrusznik kręci, więc to chyba nie jest to.

Pozdr.

gc7227

Opublikowano
Sprobuj podmienić czujnik położenia wału lub walka rozrządu , komputer nie zawsze pokaże .
Opublikowano
  • Autor
Czujnik był wymieniany, ale faktycznie było to jakieś 70k km temu. Czy po takim przebiegu mógł się znowu uszkodzić?
Opublikowano
,

Edytowane przez yoshimura01

Opublikowano

70 k km to troche przebiegu . Podmień ten czujnik i sprawdź .

Pozdrawiam