Skocz do zawartości

3xVDO w bmw e30 - instrukcja montazu - pomoc potrzebna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Nabylem po okazyjnej cenie panel z 3ema zegarami (cisnienie oleju, tem oleju, ladowanie) firmy VDO do mojej E30 2.0i, mam problem z montazem tych wskaznikow a dokladniej z ich podlaczeniem, jezeli ktos moglby mi udzielic jakis porad to bede bardzo wdzieczny. Pozdrawiam

Marcin

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
naprawde nikt nie wie jaki czujnik bedzie mi potrzebny ,,,,,????? :roll:

Opublikowano
naprawde nikt nie wie jaki czujnik bedzie mi potrzebny ,,,,,????? :roll:

Raczej nikt nie lubi odpowiadać na pytania retoryczne...

Przecież sam napisałeś jakie masz kontrolki... więc do każdej z nich potrzebujesz czujników - chyba wiesz jakich?? (ciśnienia, temperatury i ładowania) :)

natomiast myślę, że nikt z Nas nie wie jak podłączyć konkretnie Twoje wskaźniki... :) To raczej osoba sprzedająca mogłaby Ci coś więcej powiedzieć...

Ale sprawa wydaje się prosta... czujnik ciśnienia wkręcasz w otwór który sobie wywiercisz... (ew zamiast czujnika ciśnienia który wskazywał tylko, że ciśnienie jest albo go nie ma - ale nie był w stanie określić jakie)

Czujnik temperatury przyklejasz na korpus silnika... a ładowanie podłączasz do + akumulatora...

Czy odpowiedź Cie zadawala??/ Myślę, że nie... :) ale na tak zadane pytanie... :)

Marcin 750

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)

Opublikowano

Dzieki bardzo... fakt zle zadalem pytanie - w sumie mam juz wszystko podlaczone ...

Pozdrawiam

Marcin

P.S. Wlasnie byl potrzebny czujnik VDO ktory wkreca sie w miejsce stargo ;).