Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam takie pytanko:

w jakich latach wystepowaly zmiany w wygladzie zewnetrznym serii E39 ??

tzn kiedy zmienialy sie swiatla, zderzaki, listwy nerki itd. ...

czy w zaleznosci od wersji silnikowej/wyposazeniowej roznily sie jakos te elementy ??

czy do piatek byl rowniez M-pakiet ??

co w nim bylo innego ??

czy mozna bez problemu zamieniac te elementy ?? (z nowszych do starszych i czy czesci od M-ki beda pozbroblemowo pasowac ??)

moze i dziwne to pytanie - ale sie zastanawiam nad zmiana na E39 a wiem ze seryjnego rocznika 96 czy 97 nie pozostawie ;)

kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano

Zmiana była we wrześniu 2000 roku . Można przeszczepić ///M pakiet z e39 2000 do np. 96’.

Pakiet aerodynamiczny przedni i tylni zderzak ,progi oraz tylni spoiler .Dodatkowo dostępne na przód tył i boki białe lampy kierunkowskazów. Z szczegółów to jeszcze listwa ozdobna na pokrywę bagażnika(chromowana).W przypadku pakietu aerodynamicznego typu ///M dochodziły listy drzwiowe z emblematem M technik i w pakiecie tym nie było chromowane listwy na pokrywę bagażnika.(zupełnie inne zderzaki niż w zwykłym pakiecie) Wnętrze : Sportowa kierownica typu ///M , listwy progowe, aluminiowa podstawa .W zwykłym pakiecie jeśli można to tak nazwać były:listwy wewnętrzne z eloksalowanego tytanu ,sportowa kierownica skórzana z ozdobna osłoną w kolorze matowanego chromu ,listwy wewnętrzne w kolorze matowanego chromu , uchwyt hamulca ręcznego w kolorze matowanego chromu , pedały aluminiowe.

Opublikowano
Topic ma wzięcie :o

wlasnie widac :wink:

"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle
Opublikowano
Topic ma wzięcie :o

wlasnie widac :wink:

Widać że mało kto w temacie siedzi :wink:

moglbym napisac ale mi sie nie chce rozpisywac :) , poprostu wystarczy pogrzebac troche w sieci i wszystko mozna znalesc

"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle
Opublikowano

Przerobiłem temat dokładnie, bo miałem e39 pre face lift a teraz mam 10.2000, a więc zmiany to:

- inne reflektory i lampy

- inne obydwa zderzaki, z przodu okragłe śwatła przeciwmgielne

- inne, nieco większe lusterka

- listwy boczne i na zderzakach wykonane z innego materiału,

błyszczące, w kolorze nadwozia (wcześniej czarny mat)

- w środku przycisk MAX do klimy, ale brak REST

Także przerobienie ze starego na nowy to dośc złożona (kosztowna) zabawa.

loco

'08 530iA touring xdrive; '05 118iA; '04 F650GS Dakar

['05 325i touring; '91 325i touring; '90 318iA; '01 320td; '01 530iA touring; '00 525i; '97 523i; '95 525i touring; '90 318is; '85 320i]

Opublikowano

a co do listwy na bagazniku - tej chromowanej - wersje shadowline ja mialy ?? mozna ja zalozyc do modeli z poczatku lat produkcji ??

poza tym to od czego zalezy jakie sa kierunkowskazy ??

A: wbrew pozorom jest problem zeby wlasnie znalezc o E39 dokladnie - wiekszosc "znawcow" pisze tylko czym sie roznia E36 lub E30 .. ;)

kupie szerokie 17" do E36 - najchetniej 9" przod i 10" tyl
Opublikowano

Z 4 typów kierownic jeden tylko sie różni - mianowicie sportowa - z podwójnym ramieniem na dole. Pozostałem 3 czyli normalna z guzikami i bez oraz mpower takie same.

Ja mam shadow line i listwy z tyłu nie ma.

loco

'08 530iA touring xdrive; '05 118iA; '04 F650GS Dakar

['05 325i touring; '91 325i touring; '90 318iA; '01 320td; '01 530iA touring; '00 525i; '97 523i; '95 525i touring; '90 318is; '85 320i]