Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem tutaj nowy wiec proszę o wyrozumiałość, także są to tez moje pierwsze doświadczenia z marka BMW

Posiadam e34 z silnikiem 2 litry 24v w manualu, bez gazu i klimy, jest to rocznik 1991

pytanie moje jest nastepujace...

Przy chłodnicy cieczy powinna być osłona wentylatora czy nie? bo mam sama chłodnicę i wisko (które z reszta wczoraj wymieniałem i zauważyłem ze nie mam tej osłony a inne auta maja i jeszcze mnie martwi ze do tej osłony jest jakiś kabel wpięty coś na rodzaj czujnika nie wiem, no i tego tez oczywiście nie mam, samochód chodzi wyśmienicie ale martwią mnie braki w porównaniu z innymi takimi samymi silnikami

czy ktos wie o co tu chodzi a może ten typ tak ma?

Opublikowano
Ktoś coś dłubał i nie założył osłony. Jeżeli nie stoisz w olbrzymich korkach ,to nie masz co się przejmować. Bo jak jedziesz to wisko praktycznie wcale się nie załącza, wystarcza chłodzenie powietrzem. Ta osłona pomaga w szybszym schłodzeniu chłodnicy właśnie np w korkach...
Opublikowano
ja kupiłem tę osłonę, bo miałem popękana na jednej z zapinek i na szrocie zapłaciłem 15PLN, a oryginał w serwisie BMW 92PLN ;P a to nie jest cześć która musi być nowa..
Opublikowano
a to juz prawie wiem wszystko a co to za tajemnicze złącze co dochodzi do tej osłony patrząc od przodu auta po prawej stronie zaraz kolo korka na chłodnicy ??
Opublikowano
Daj zdjęcie, bo tak to ciężko stwierdzić...pewne jest to, że to coś nie jest fabrycznym elementem, przynajmniej ja nic takiego u siebie nie mam..
Opublikowano
Na osłonie chłodnicy czasem był zamontowany czujnik od systemu recyrkulacji-taki czujnik "smrodu",być może to od tego kable... Co do samej osłony-zamontuj ją,jest to żaden koszt a w razie czego-pomoże. Podnosi efektywność chłodzenia... Nie mówiąc o tym,że przy sprzedaży każdy kto sie choć troche zna odrazu to zauważy i będzie szukał przyczyn.
Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...