Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupilem wczoraj dwu dinowe radio dynavin.

Problem jest tego typu ze po odpaleniu auta sprzet gasnie an chwile i uruchamia sie ponownie z poczatkowymi ustawieniami , tak jakby gubil pamiec. wiecie jak to zrobic by nie bylo problemu z pamiecią?

Opublikowano

może zle wpiąłeś zasilanie? plus po stacyjce i bezpośrednio z aku, niby banalny błąd ale może namieszać. Gdzie kupiłeś i za ile tego dynavina?

pozdrawiam,

DS

Opublikowano

dobrze podpialem, sek w tym ze natezenie pradu spada podczas odpalania i dlatego radio gubi pamiec i nie wiem czy to wina zlego podlaczenia czy samego radia :(

Kupilem na ebayu z USA

Opublikowano

Radarek może mieć rację. Ja pisałem w innym poście, że miałem coś takiego z zestawem bluetooth firmy Parrot. Podłączony instrukcyjnie gubił ustawienia po wyłączeniu zapłonu. Po zamianie miejscami kabelków zasilających ( w moim przypadku pomarańczowego z czerwonym) wszystko działa jak potrzeba. A napięcie podczas uruchomienia silnika nie spada , tylko komputer zwyczajnie ogranicza ilość odbiorników prądu do tych niezbędnych, aby prąd rozruchu był jak największy :). Dotyczy również radyjka.

pzdr.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Nie chłopaki problem był w akmulatorze. Przy odpalaniu spadało napięcie do 9 amperów a zakres pracy radia to 10-12 amperów z tąd efekt gubienia pamięci.
Opublikowano
Nie chłopaki problem był w akmulatorze. Przy odpalaniu spadało napięcie do 9 amperów a zakres pracy radia to 10-12 amperów z tąd efekt gubienia pamięci.

raczej woltów :)