Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Moje BMW to 320d e91 2006r. Mam do niego płyte DVD z nawigacja Niemiecka 06-2 professional, chciałbym zdobyć polską wersje ale nie wiem jak sie nazywa i jaka mam sciagnac (kupic?). Czy ktoś mi pomoże rozwiązać problem ? :oops:

Już poradziłem sobie. Jeżeli ktoś chce nawigacje professional 2010 z mapa PL i całą Europa to pisać na PW.

Edytowane przez kxo
Opublikowano
Udało mi się pobrać navigacje BMW_Profesional_2010.iso (10-02) i nagrałem ją na płyte DVD-R Active Jet prędkością 2x programem ImgBurn lecz napęd w aucie jej nie czyta : ( Może są jakieś specjalne metody wypalania?
Opublikowano
zmień płytę na Verbatima lub inna markową, powinno pomóc (też tak miałem za pierwszym razie w moim e91 2006)

Potrzebujesz coś do akwarium słodkowodnego lub morskiego ? pisz na pw :)

Serwis, zakładanie, projektowanie - akwarystyka słodko i słonowodna

Opublikowano

a i bym zapomniał kxo jak miałeś wcześniej używaną tylko tą z 2006 to będziesz musiał prawdopodobnie ściągnąć jakąś pośrednią między 2006 a 2010 żeby zrobić upgrade w systemie (sam się robi po wsadzeniu płyty)

code jak z HDD nie mam pojęcia, zarzuć osobny temat może ktoś już takie klocki układał i wie co i jak

Potrzebujesz coś do akwarium słodkowodnego lub morskiego ? pisz na pw :)

Serwis, zakładanie, projektowanie - akwarystyka słodko i słonowodna

Opublikowano
A jak wyglada sprawa w przypadku nawigacji z dyskiem twardym? Czy pasuje ta sama plyta? Chodzi o to zeby przerzucic na dysk i plyte wyjac.

W tej chwili mam wersje 2008-2 - cala europa

Nie pasuje. Tylko serwis. Mapa jest inna.

Czyli czytnik DVD, który jest służy tylko do muzyki i filmów?

Opublikowano
Juz sobie ze wszystkim poradziłem, nawka 2010 z całą europą śmiga aż miło. Gdyby ktoś chciał nawigacje do e91 to walić do mnie na pw.
  • 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • Członkowie klubu
Opublikowano
A jak wyglada sprawa w przypadku nawigacji z dyskiem twardym? Czy pasuje ta sama plyta? Chodzi o to zeby przerzucic na dysk i plyte wyjac.

Obrazy płyt DVD w wersji 2011 Premium do Navi Professional CIC (tej z dyskiem twardym) są do zdobycia. Akurat płyty to najmniejszy problem.

Po zainstalowaniu nowych map trzeba je aktywować przy użyciu kodu FSC, który generowany jest na podstawie Twojego numeru VIN.

Zrobi to każde ASO BMW za jedyne 1000 pln :shock:

Całość czyli oryginalne nośniki, kod oraz usługa aktualizacji map to ok. 1600 brutto (cena ASO BMW).

Tańszą alternatywą jest zakup kodu dla Twojego VIN'u i dokonanie aktualizacji samodzielnie. Koszt jw. 1000 pln za kod FSC.

Są już dostępne tańsze nie do końca legalne alternatywy... Ale każdy postępuje wg. własnego uznania....

Opublikowano

Obrazy płyt DVD w wersji 2011 Premium do Navi Professional CIC (tej z dyskiem twardym) są do zdobycia. Akurat płyty to najmniejszy problem.

Po zainstalowaniu nowych map trzeba je aktywować przy użyciu kodu FSC, który generowany jest na podstawie Twojego numeru VIN.

Zrobi to każde ASO BMW za jedyne 1000 pln :shock:

Całość czyli oryginalne nośniki, kod oraz usługa aktualizacji map to ok. 1600 brutto (cena ASO BMW).

Tańszą alternatywą jest zakup kodu dla Twojego VIN'u i dokonanie aktualizacji samodzielnie. Koszt jw. 1000 pln za kod FSC.

Są już dostępne tańsze nie do końca legalne alternatywy... Ale każdy postępuje wg. własnego uznania....

Wybrałem legalną opcję... z rabatem w ASO za niecałe 900zł

Czekam tylko na najnowszą wersję map bo ma wyjść aktualizacja w ciągu kilku tygodni.

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Hej sory że nie w temacie ponieważ mam bmw E46 z 2005 roku i też mam tylko nawigacje niemiecką czy ma ktoś może polską wersję?? proszę o informację na priv.
  • 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

Również i Ja poszukuję płytki z Navi PL do E91.

Ewentaulnie linka do ściągnięcia ?

MOże ktoś ma wersję z 2010 lub 2009 do sprzedania...?

cokolwiek za wszystko wielkie dzięki

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Jeżeli ktoś ma nadal kłopot bądź potrzebuje nawigacji 2012 Proffesional z mapą PL to nadal pisać na PW. Wróciłem po dłuższej nieobecności i odpisałem na wszystkie zaległe wiadomości, więc posprawdzać pw Ci którzy pisali ;) pozdro.