Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam po raz kolejny ;)

mój problem jaki mnie dręczy to to że od pewnego czasu zauważyłem że moje autko jest troche słabe gdy sie już rozgrzeje (jazda tak powyżej 15 km) chodzi o to że na zimnym jest ok...

Słyszałem że może to powowdowac któryś z czujników położenia wałków rozrządu bądz też wału korbowego.

Mam fejs i inpe ale błedów na kompie brak ale czy może tak być że czujnik źle działa gdy autko nabierze temperatury(bo te czujniki chyba działają na zasadzie rezystancji jak coś źle mówie to mnie poprawcie) a błedów nie pokazuje bo błąd chyba dopiero wyskoczy jak jakiś element padnie całkowicie.

Opublikowano
vanosa regenerowałem i wszystko chodzi ok a to mulenie występuje nie za każdym razem ale zdarza mu sie dość często a vanos chodzi prawidłowo
Opublikowano
Czasami przepustnica EML też może mulić ....
mario
Opublikowano
a potencjometr przepustnicy da się jakoś wyczyścić bądź sprawdzić inpą czy to on zamula czy szukać dalej przyczyny w czujnikach wałka rozrządu bądź też w czujnku wału korbowego