Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie po wymianie odmy dostałem polecenie wymiany gumek na bagnecie i gumy pod turbo numer części to 13712247398 koszt gumy niewielki 30 zł w serwisie.

Panowie takie pytanie rozumiem ze musze ściągnąć filtr powietrza odme i dopieram sie do tej plastikowej rury od turbo i w jej srodku jest ta guma tak?

Opublikowano
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=EU51&mospid=47629&btnr=13_0652&hg=13&fg=20&hl=57

witam

jeżeli chcesz wymienic ta uszczelkę el. nr. 7 to musisz odkręcic rure powietrza el.nr.4, sa tam dwie sruby el. nr. 3 ktore wykrecasz i wyciągasz delikatnie przewód do przodu auta

aha czyli filtra powietrza i odmy nie musze wyciagac bardzo dobrze.

a ta uszczelke czyms musze posmarowac nowa olejem silnikowym czy co ?

M.S

Wymieniam poniewaz Uznał tak mechanior jak ta odme wymienial ze warto jeszcze uszczelke wymienic no i na bagnecie uszczelki zmienic.

Za dzuze Cisnienie przez odme Sie robiło i pociło sie z tych miejsc, w sumie po trasie 550km ubyło mi ze 250 ml oleju.

ale teraz po wymianie jest juz oki. przeciagałem tak samo auto i ani kropelki nie ubyło

a uszczelka droga nie jest wiec wymieniam pasuje do motoru m47 oczywiscie :cool2:

Opublikowano

aha czyli filtra powietrza i odmy nie musze wyciagac bardzo dobrze.

a ta uszczelke czyms musze posmarowac nowa olejem silnikowym czy co ?

nie musisz wciskamy na sucho

Opublikowano

M.S

Wymieniam poniewaz Uznał tak mechanior jak ta odme wymienial ze warto jeszcze uszczelke wymienic no i na bagnecie uszczelki zmienic.

Za dzuze Cisnienie przez odme Sie robiło i pociło sie z tych miejsc, w sumie po trasie 550km ubyło mi ze 250 ml oleju.

ale teraz po wymianie jest juz oki. przeciagałem tak samo auto i ani kropelki nie ubyło

a uszczelka droga nie jest wiec wymieniam pasuje do motoru m47 oczywiscie :cool2:

Ok, będę wiedział na przyszłość :cool2: :cool2: :cool2:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=160388 <--- Meine BeeMWe.

Tylko BMW. Tylko Czarne.

M.S.

Opublikowano

wymiana faktycznie prosta 20 min roboty :cool2: i faktycznie nowa guma ciezko schodzi z turbo a stara byla tak twarda ze razem z plastikowa rura wychodzila

powiem ze szczerze oplacilo sie wymienic ta gume turba i odme zero wycieków olejów jak wypucowalem motor tak jest czysciutki a zrobilem od tej chwili 500km