Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Poszukuje kogoś kto ma e36 1.8is z województwa łódzkiego... chciałbym przełożyć np przepustnice, przepływomierz, i jeden czujnik od układu różnicowego;/ i zobaczyć czy samochód będzie lepiej chodził;/ moj silnik nie bierze oleju, nic nie stuka nic nie puka a do 180 ciezko mu sie rozpedzić;/ to nawet kolega e36 1.6 benzyna/gaz 200 jeździ;/ mechanik powiedzial ze na 90% przepustnica albo przepływomierz. to nawet kolega e36 1.6 benzyna/gaz 200 jeździ;/

Poprawiłem tytuł. Proszę się zapoznać z formatem tytułowania wątków dla działu E36 i regulaminem forum. Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano

Fantazja ponosi 1,6 konczy na 195 swoje przyspieszanie

odlacz przeplywomierz i sprawdz czy jest roznica silnik powinien slabiej jezdzic jak sprawna, przepustnice sprawdzasz czy sie nie zacina i przedmuchujesz przewody od niej

czujnikow mechanizmu roznicowego brak w e36 :mrgreen:

sprawdz na kompie bledy moze to lambda

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano

1.6 w compakcie (4 chlopa na pokladzie po ok. 80kg :P) jechalismy 205 (licznikowe). seryjne alumy 205/60/15.

Moim IS'em jechalem prawie 220 (tez licznikowe i doslownie brakowalo 2-3km/h i leeeeeeekko bylo z gorki :P)

Fakt faktem do 160-180 nawet ladnie idzie. Pozniej to potrzebna baaardzo dluga prosta.

Najlepiej podepnij pod kompa bo tak to wrozenie z fusow.

Moja fura ostatnio stala ze 3 tygodnie nie ruszana ( :oops: :oops: :oops: ) i niestety padl aku.Odpialem, naladowalem, podlaczylem, odpalilem, pochodzil kilka minut, przejazdzka po osiedlu, silnik sie nagrzal, chcialem wyprzedzic a tu zonk! Bardzo ciezko wkrecal sie na obroty powyzej 3500, tak jakby w momencie sie robilo 70KM zamiast 140KM :| Zatrzymalem sie, silnik chodzil, odpialem przeplywke i zgasl. Podpialem przeplywke, przegazowka na luzie do odciecia i chodzi jak dawniej :D:D:D

Nie wiem czemu tak sie stalo, moze komp sie zresetowal i nie mial wszystkich danych, moze cos z zaplonem sie przestawilo(ale chyba nagle samo sie nie naprawilo). W kazdym badz razie ciesze sie ze odlaczeniem i podlaczeniem wtyczki naprawilem autko :) :) :)